Zo een vijftiental jaar geleden stopte Acoustic Preference met de productie van hun eerste lijn BRAVORA-versterkers. Anno 2021, naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan hebben ze besloten om de BRAVORA-versterker nieuw leven in te blazen. Dat hebben ze gedaan in de vorm van het SSIA 1/LE BRAVURA model.

Zelf omschrijven het audiobedrijf, dat zijn oorsprong vindt in Slovenië, dit veelbelovende model met de woorden: Solid State Integrated Amplifier-No.1-Limited Edition. Dit betreft dus een geïntegreerde versterker die werkt in klasse A tot een vermogen van 100 Watt bij 8 Ohm.

Lees ook


Acoustic Preference Gracioso 2.0Acoustic Preference Gracioso 2.0 Limited Edition speakers verschijnen

 


 

Dat kan zelfs oplopen tot maar liefst 200 Watt bij een impedantie van 8 Ohm. Het ontwerp is opgevat in een dual mono topologie. Het sfeervolle belevingsapparaat is 41 x 46 x 18 cm groot en is best wel stevig te noemen. Bij de specificaties, meer bepaald bij het gewicht van deze versterker, meldt de fabrikant: a lot. Een stevige telg dus met een gewicht van meer dan 26 kg. Geen ‘katje’ om zonder handschoenen aan te pakken.

Benieuwd naar alle verdere details? Hieronder een overzicht van de meest voorname specificaties:

  • High Current DC Symmetric Bipolar A-Class Power Stage
  • DC to 100KHz frequency response, DC coupled amplifiers
  • 6 x 24 Amperes TO-3 Metal Can Output transistors per channel
  • Total of 120 000 MFD/100 V Power capacitor reservoir bank per channel
  • Total Dual Mono, 600 VA Ultra Low Noise Toroidal transformer per channel
  • Pure Silver inner signal wiring, Three wiring output terminals
  • 6 Dual Mono switched Line inputs, 1,5 VRMS @ 47 kOhms

Uiteraard is dit maar 1 leuk product uit het brede portfolio van Acoustic Preference. Nieuwsgierig naar meer? Surf dan zeker eens naar de website van deze gerenommeerde audiofabrikant en laat je verassen.