Eindelijk is het zover: de Amazon Prime Video-app is nu beschikbaar voor de Apple TV. De app komt er zes maanden nadat Apple-CEO Tim Cook zei dat het “later dit jaar” zou arriveren. De iOS-app was net geüpdatet naar 5.0, met ondersteuning voor iPhone X en universele zoekresultaten. De tvOS-versie is beschikbaar om te downloaden vanaf de derde generatie Apple TV’s. (Als u de app niet ziet verschijnen, zoek dan naar “Amazon Prime Video” op uw Apple TV).

De native Prime Video-applicatie sluit aan op vergelijkbare apps van Hulu, Netflix en andere streamingdiensten die beschikbaar zijn op de Apple TV. Voorheen kon Prime Video alleen op de Apple TV worden afgespeeld via een draadloze AirPlay-verbinding vanaf een ander Apple-apparaat. De nieuwe app zal veel gebruiksvriendelijker zijn en de kijkervaring aanzienlijk verbeteren.

De app-release van vandaag zou de deur moeten openen voor Amazon om de verkoop van de Apple TV een serieuze duw in de rug te geven. Jeff Bezos, CEO van Amazon, weigerde de streaming TV-box van Apple te verkopen, tenzij de Prime Video-app van zijn bedrijf kon worden geïnstalleerd. Amazon heeft de Apple TV maar kort vermeld in september nadat hij weigerde het te verkopen sinds 2015. “We willen dat onze speler, onze Prime Video-speler, op de Apple TV zit en dat met acceptabele zakelijke voorwaarden,” zei Bezos in 2016. Wij zijn benieuwd of het aantal Amazon Prime Video abonnementen nu spectaculair gaat stijgen.

Verkooppunten van het merk apple