Apple heeft tijdens haar jaarlijkse Worldwide Developers Conference event weer heel wat nieuwe aankondigingen de wereld in gestuurd.

Een van de opmerkelijkste aankondigingen was dat de app iTunes zou verdwijnen. Deze zal plaats gaan maken voor Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Apple heeft deze opsplitsing doorgevoerd voor een duidelijkere, meer vereenvoudigde gebruikerservaring. Voor een tv-programma of film gebruik je de Apple TV app. Zin om muziek te streamen? Dan gebruik je Apple Music. De podcasts kan je dan weer terugvinden in de Apple Podcasts app.

Ook de Homepod en AirPods kwamen ter spraken tijdens het WWDC. De volgende generatie van het iPhone besturingssysteem, iOS 13, brengt een paar nieuwe functies met zich mee. Buiten de 30% snellere Face ID-ontgrendeling, twee keer zo snelle app-lancering en een nieuwe Dark Mode interface, zijn er ook nieuwe functies voor de slimme luidspreker en de in-ears van Apple.

Muziek die op je iPhone afgespeeld wordt, kan je heel simpel naar je HomePod overbrengen (of andersom) door de twee apparaten dicht bij elkaar te houden. Dus wanneer je thuiskomt terwijl je muziek aan het luisteren bent via je iPhone, kan je heel gemakkelijk verder luisteren zonder handmatig alles te moeten doorschakelen.

Met de update kan de HomePod ook stemmen onderscheiden om een ​​meer gepersonaliseerde ervaring te bieden in een huishouden van meerdere gebruikers. Met een nieuwe slaaptimer kunnen gebruikers hun HomePod instellen om te stoppen met het afspelen van muziek na een ingestelde tijd.

De HomePod is niet de enige Apple audio-hardware die nieuwe functionaliteit krijgt. Een tweede paar AirPods kan met de update ook naar een song- of film-soundtrack luisteren die wordt afgespeeld op een iPhone/iPad door ze eenvoudig bij dat apparaat te brengen.

Het native tvOS-besturingssysteem achter Apple TV 4K wordt ook persoonlijker. De ‘Volgende’ aanbevelingen worden gepersonaliseerd naar uw smaak – een verbetering ten opzichte van de huidige algemene suggesties – en dit zal ook meerdere gebruikers ondersteunen.

En het is goed nieuws voor abonnees van Apple Music die al eens graag meezingen met hun favoriete artiest. Bij een update van Apple Music worden de tekst op het scherm synchroon met afspelen weergegeven.

Verkooppunten van het merk apple