Op de jaarlijkse WWDC (Worldwide Developers Conference) kondigde Apple aan dat Dolby Atmos surround-geluid naar zijn TV 4K-streamer zal komen via een aanstaande tvOS 12-update, die naar verwachting in september voor het publiek wordt vrijgegeven. Dit is het enige streaming-apparaat dat compatibel zal zijn met zowel Dolby Vision HDR als Dolby Atmos.

Afgelopen september kondigde Apple aan dat 4K HDR-films voor de eerste keer via iTunes zouden worden verkocht, identiek geprijsd aan HD-films – en met reeds gekochte HD-films die gratis kunnen worden geüpgraded naar 4K.

Dezelfde (vrij genereuze) upgrade is ook van toepassing op Dolby Atmos: eerder gedownloade films die nu verkrijgbaar zijn bij Atmos krijgen een upgrade zonder extra kosten.

Het feit dat de Apple TV 4K de eerste (en enige) video streamer is die compatibel is met zowel Dolby Vision als Dolby Atmos, is een vrij indrukwekkende coup – vooral omdat het hebben van zijn eigen Atmos- en Vision-content het grootste deel ervan zal zijn. Immers, terwijl de Amazon Fire TV 4K met Atmos-ondersteuning werd gelanceerd, heeft deze nog geen toegang tot de inhoud van Netflix.

De tvOS 12-update zal ook brengen wat Apple ‘zero sign-on’ noemt, wat betekent dat gebruikers hun wachtwoorden niet hoeven in te typen. De Apple TV detecteert het netwerk van een gebruiker en ondertekent ze automatisch in de apps waarvoor ze een abonnement hebben.

De Apple TV Remote wordt toegevoegd aan het Apple Control Center op iPhone en iPad om de gebruikerservaring en integratie uit te breiden. Apple heeft ook een voorproefje gegeven van nieuwe panoramische screensavers die vanuit de ruimte zijn afgeschoten door NASA-astronauten.

Verkooppunten van het merk apple