Astell&Kern, een wereldwijde marktleider op het gebied van draagbare audioapparatuur, introduceert de SEM4. Dit is een DAC die ontworpen is voor de bekroonde A&futura SE180 digitale audiospeler (DAP). Deze 4de generatie is de eerste met dubbele DAC én Digital Audio Remaster upsampling technologie. Maar wat is dit nu precies?

Dankzij DAR upsampling technologie kan de sample rate van de audiobron verbeterd worden. Hierdoor kan het analoge, originele geluid dichter benaderd worden. Het resultaat? Jij als muziekliefhebber, audiofiel, … die ten volle kan genieten van je favoriete muziek. Het nieuwe belevingsproduct kan een maximale PCM sample rate van 384 kHZ/DSD256 aan. Welk bestand je als luisteraar ook afspeelt, de SEM4 converteert het naar een hogere sample rate die bij de bron past. Perfect voor niet alleen verfijndere maar ook rijkere sonische prestaties. Details en nuances in muziek, die anders ongehoord blijven, zullen onthuld worden  Tenzij je deze muziek natuurlijk beluisterd op een high-end audioset.

Dubbele DAC

Daarnaast is het apparaat ook het eerste A&K-product dat uitgerust is met een hoogwaardige dubbele DAC van Asahi Kasei, meer bepaald de AK4493SEQ. Deze digitaal naar analoog versterker is voorzien van Velvet sound- technologie wat zorgt voor een natuurlijker geluid met minder ruis, een lagere vervorming én een breder dynamisch bereik. Doordat er zorgvuldig schakel- en condensator componenten geselecteerd zijn, kan het ontwerp met laag stroomverbruik een verbluffende ruisarme prestatie neerzetten van maar liefst 14 uur. Dat is het langste onder de SE180-modules.

Teraton Alpha

Bovendien maakt de SEM4 gebruik van Teraton Alpha-technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen om een geluidsweergave te leveren die dicht bij het origineel ligt. Het systeem maakt komaf met effectief stroomruis, zorgt voor een efficiënt stroomverbruik en versterking tot aan de uitgangsinterfacefase (waar de digitaal naar analoog omzetting gebeurt).

De recent geïntroduceerde DAC is de vierde in een serie die exclusief ontworpen is voor de hoogwaardige Astell&Kern A&futura SE180 DAP. Elke DAC-module biedt verschillende sonische kenmerken die passen bij de muziek die jij het liefste luistert. Er wordt ondersteuning geboden voor 2,5 mm, 3,5 mm en 4,4 mm hoofdtelefoonaansluitingen.

Deze Astell&Kern SEM4 zal vanaf mei verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 429,- euro. Voor meer specificaties kan je terecht op de productpagina van de producent.

Verkooppunten van het merk astell-kern