Astell&Kern, de gekende wereldleider op vlak van o.a. draagbare muziekspelers die laatst hun ZERO1 in-ears in de ‘spotlight’ hadden gezet, komen nu op de proppen met een draadloze bluetooth speaker. Meer bepaald de ACRO BE100. Er wordt op de productpagina gesproken over een superieur kamervullend, hifi stereogeluid. En dat in een compacte vormfactor. Benieuwd hoe dit (technisch) in de praktijk wordt gebracht?

Deze draadloze speaker heeft onder andere een speciale 32 bit DAC ingebouwd die eigenhandig ontwikkeld is. Deze is gebaseerd op de technologie van Astell&Kern’s bekroonde audiospelers. De ACRO BE100 biedt ondersteuning voor de nieuwste 24 bit hi-res streaming-codecs. Astell&Kern kadert dit model als een bluetooth luidspreker bij uitstek voor zowel audiofielen als muziekliefhebbers.

Astell&Kern ACRO BE100

Om een overtuigend stereogeluid de kamer in te sturen, zijn de mid/bass driver en 2 tweeters volledig op maat gemaakt. De mid-bass driver (4 inch) is gemaakt van heel duurzaam en toch lichtgewicht Kevlar materiaal. Zo wordt de ‘responssnelheid’ en timing aanzienlijk verbeterd. Iets dat het basgeluid alleen maar ten goede komt. De dome-tweeters anderzijds realiseren dan weer kristalheldere hoge frequenties.

“The result of Astell&Kern’s advances in audio technology evolved over decades, the ACRO BE100 Bluetooth wireless speaker delivers superior room-filling, hi-fi calibre stereo sound that belies it compact profile.”

Door gebruik te maken van hun eigen expertise op vlak van ‘versterkeringstechnologie’, heeft Astell&Kern een klasse D versterker ontwikkeld. Maar niet zomaar eentje, eentje die een consistente geluidskwaliteit garandeert zonder vervorming. Zelfs bij hogere of zelfs maximaal volume. Overigens wordt DRC (Dynamic Range Control) ingezet om de luidsprekereenheid te beschermen wanneer deze het maximale uitgangsvermogen bereikt.

En als laatste, niet te missen: draadloze connectiviteit dankzij Bluetooth 5.0. Dit zorgt voor een ‘high-definition connectiviteit’ met een groter bereik en een stabielere verbinding. Ondersteuning voor 24-bit aptX™ HD (48 kHz) en LDAC (96 kHz) codecs? Check, dubbelcheck.

Benieuwd naar wat de BE100 van A&K nog uniek maakt (zowel in het zwart als in het wit)? Je ontdekt er hier alles over. Er wordt verwacht dat dit model in de loop van volgende maand verkrijgbaar zou worden.

Verkooppunten van het merk astell-kern