Audiofielen hebben iets om naar uit te kijken nu de langverwachte DAC-module voor de Audio Research I/50 eindelijk in productie is genomen en leverbaar is. Het heeft de Audio Research-engineers flink wat moeite gekost om dit fraaie stukje technologie te ontwikkelen, gezien de wereldwijde uitdagingen op het gebied van elektronische onderdelen. Desalniettemin is het gelukt om van deze DAC-module een bijzonder kunststukje te maken dat perfect past in de I/50 geïntegreerde versterker.

Audio Research I/50 DACMet de RCA Digitaal Coaxiaal en Toslink Optisch digitale inputs, alsook de USB aansluiting, is de I/50 met de DAC-module het ideale middelpunt voor iedere high-end audio setup. Hoewel de netwerk aansluiting en ingebouwde streamingfunctionaliteit het uiteindelijke product niet hebben gehaald, is de prijs van de DAC-module lager uitgevallen. Dit apparaat is uitgerust met een bluetooth-ontvanger, wat het mogelijk maakt om draadloos muziek te streamen naar de I/50.

“Fantastisch om te zien maar vooral om te horen. Wat deze kleine Audio Research geïntegreerde versterker met iedere muzieknoot weet te doen is werkelijk subliem. Klankleur, overtuiging, stage, alles is raak en wordt met een gulle lach uit de hoge hoed getoverd.”

De I/50 met de ingebouwde DAC-module is geprijsd op 8.290 euro. Het is ook mogelijk om de DAC-module later in te bouwen, waarbij de module verkrijgbaar is voor 1.490 euro. Hoewel een externe streamer nog altijd een betere keuze is voor het ultieme geluid, biedt deze DAC-module een uitstekende oplossing voor het draadloos streamen van muziek.

Lees ook


Audio research I/50 reviewAudio Research I/50 Review geïntegreerde buizenversterker

 


 

De klankprestaties van de I/50 met de ingebouwde DAC-module zijn subliem en worden beschreven als “fantastisch” en “overtuigend”. Aldus Reference Sounds. Maar, je hoeft Reference Sounds niet op hun woord te geloven want wij hebben dit recentelijk kunnen bevestigen, na het reviewen van de Audio Research I/50 die speelt op een torenhoog niveau.  Deze geïntegreerde versterker van Audio Research is ontwikkeld en vervaardigd in eigen huis en is, in vergelijking met andere producten, relatief betaalbaar. Later dit jaar wordt de I/50 mogelijk uitgebreid met een losse voor- en eindversterker.

Kortom, de Audio Research I/50 DAC-module is een langverwachte en zeer gewilde toevoeging voor iedere audiofiel die op zoek is naar het beste geluid. Met de mogelijkheid om later ingebouwd te worden, staat deze DAC-module garant voor een betaalbare upgrade. Perfect voor iemand die al in het bezit is van de Audio Research I/50 geïntegreerde versterker.

Mocht je onze review van de I/50 gemist hebben, via deze link kan je ‘m nog eens nalezen. Benieuwd naar de adviesprijzen? Dan is dit document wellicht handig.

Verkooppunten van het merk audio-research