Dat de legendarische A10 van Aurender het ‘paradigma’ veranderd heeft, dat staat als een paal boven water. Dit exemplaar was namelijk de allereerste muziekserver/streamer met een ingebouwde DAC, alsook analoge uitgangen die het Koreaanse bedrijf uitbracht. Vol trots zetten ze de volgende generatie in de ‘spotlight’: de A15. Het nieuwe apparaat is uitgerust met vele nieuwe features. Het merk garandeert high-end audiopresentaties, met inbegrip van hoorbare verbeteringen. Kort samengevat mogen we stellen dat het gaat om een ‘one box’ digitale component met een gestroomlijnd design. Nieuwsgierig wat deze telg jou allemaal te bieden heeft?

Aurender A15

Het is duidelijk dat Aurender wederom voor een ‘all in one’ oplossing is gegaan. In plaats van een systeem samen te stellen met een aparte, stand-alone streamer en DAC, heeft de producent gekozen voor eenvoud waarbij onder andere hoogwaardige ‘onderdelen’ de ‘hoofdrol’ vertolken.

Onder de behuizing van de A15 is een high-performance, dual-mono AKM4490, DAC terug te vinden met MQA full-decoder technologie. Zowel gebalanceerde (XLR) als ongebalanceerde (RCA) analoge uitgangen zijn beschikbaar. Net zoals de andere modellen binnen de A-serie, is deze telg ontworpen zodanig dat jij als luisteraar optimaal kan genieten van MQA-gecodeerde muziek.

Aurender A15Aan de achterzijde is er plaats om 2,5″ HDD’s of SSD’s van maximaal 8 TB per stuk te plaatsen. Perfect om jouw muziekbibliotheek op te slaan. Aan de voorzijde is een groot full-color display terug te vinden. Deze toont informatie over de artiest en titel van het nummer.

De DAC-printplaten worden ondersteund door discrete voedingen (lineair). Op die manier kunnen de beste prestaties op het gebied van kanaalscheiding, dynamiek en ruisonderdrukking bereikt worden. De circuit topologieën, met betrekking tot de in- en uitgangen, zijn rond deze chip ontworpen. Aurender omschrijft de geluidsweergave met termen als nauwkeurig en ‘vloeiend’. Daarnaast decodeert de A15 moeiteloos PCM-bestanden tot 32 bit/768 kHz en DSD tot DSD512.

De DAC-sectie maakt gebruik van een uiterst nauwkeurige klok die gebaseerd is op Field Programmable Gate Arrays (FPGA). Een exacte timing wordt werkelijkheid tijdens de overdracht zodanig dat de jitter geminimaliseerd kan worden. De A15 kan functioneren als bron of voorversterker met volumeregeling en digitale bronselectie. Hij kan rechtstreeks connectie maken met een eindversterker of een actief luidsprekersysteem.

Niet alleen het volume maar ook ‘afspeelacties’ kunnen aangepast worden met behulp van de Aurender Conductor app of de meegeleverde IR-afstandsbediening. Deze laatste is gemaakt van aluminium dat machinaal is bewerkt. Wanneer je al een voorversterker of geïntegreerde versterker gebruikt, kan de variabele uitgang worden ingesteld op een zogenaamde ‘Direct Output’ modus voor een vast uitgangsniveau.

Uiteraard hebben we hierbij nog maar het tipje van de ‘muzikale sluier’ opgelicht omtrent de A15. Wil je alles ontdekken over de Aurender A15 van ‘kop’ tot ‘teen’? Surf dan gerust eens naar aurender.com en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk aurender