Veel van Loewe’s TV’s hebben soundbars ingebouwd om een zo goed mogelijke TV-ervaring te kunnen bieden. Nu heeft het Duitste merk nog grotere ideeën om de geluidsprestaties te verbeteren.

Loewe gaat samenwerken met Mimi Hearing Technologies, een bedrijf gespecialiseerd in geluid, om audio-optimalisatie naar de huidige en toekomstige TV’s van Loewe te brengen.

De Mimi Defined-geluidssoftware is ontworpen om de audioprestaties van de tv’s af te stemmen op de individuele voorkeuren en behoeften.

De software maakt gebruik van algoritmen om een ​​profiel voor de gebruiker te maken op basis van leeftijd, zogenaamd met gegevens van meer dan een miljoen anonieme Mimi-testresultaten. Mimi’s argument is dat om een ​​optimale geluidservaring te verkrijgen, het volume van individuele frequenties in het geluid moet worden berekend en aangepast aan individuele hoormogelijkheden.

Zijn Mimi Defined-technologie is daarom bedoeld om analyse-inhoud in real time te analyseren en aan te passen aan de individuele hoorzittingsgevoeligheid. De modus kan worden aangepast en uitgeschakeld binnen de Loewe TV-instellingen.

Mimi Defined was voorheen alleen beschikbaar op een hoofdtelefoon, dus dit is de eerste keer dat het wordt gebruikt met luidsprekers (op TV’s). Het model is nu beschikbaar op nieuwe Loewe-TV’s en voor bestaande modellen de (vanaf de bild 3 en hoger) via een onlangs uitgebrachte software-upgrade.

Hoewel de technologie gratis wordt op nieuwe Loewe-TV’s, moeten de klanten die al een TV hebben die deze software ondersteunt toch een kleine som neertellen voor de Mimi Defined-upgrade.

Verkooppunten van het merk loewe