Maak kennis met de Z5 van het Deense audiomerk Børresen Accoustics: een vloerstaande luidspreker die naar eigen zeggen compromisloze geluidsprestaties aanbieden  voor een beperkt budget. Ze zijn bijna anderhalve meter hoog en hebben elk in totaal 7 drivers aan boord.

Zoals de naam het misschien al doet vermoeden maakt de Z5 deel uit van de Z-productserie. Dit model komt er niet als opvolger van de Z4 maar wel van de Z3. Klinkt misschien een beetje vreemd want de Z5 telt slecht 3 voorgangers: het Z1 monitormodel en de Z2 en Z3 vloerstaanders.

“The latest member of the Z-family is in many ways just like a simplified Børresen 05 -though the Z5 is far from being a simple speaker.”

De Z5 heeft een gewicht van 75 kilogram en is 150 x 23 x 70 centimeter groot. Voor de hoge tonen rekenen deze ‘flinke jongens’ op een ribbon planar tweeter van 75 x 30 millimeter. Verder vinden we nog de middentoners terug die voorzien zijn van een diameter van vijf inch. Natuurlijk mogen we hierbij de lage tonen niet vergeten want deze worden gegarandeerd door de vier woofers die elk een diameter hebben van acht inch.

Ontdek hieronder gerust eens de introductievideo die Børresen maakte van hun Z-serie.

Benieuwd naar de specificaties? Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste op een rijtje:

  • Frequentiegebied: 25 Hz – 50 kHz
  • Gevoeligheid: 90 dB / 1W
  • Impedantie: > 4 Ohm
  • Aanbevolen versterker: > 50 Watt

Dit klinkt alvast veelbelovend. Deze ‘flinke jongens’ van Børresen Accoustics zijn hoogstwaarschijnlijk dus geen ‘katjes om zonder handschoenen’ aan te pakken. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de Børresen Z5 speakers hun intrede zullen maken in de Benelux of voor welke adviesprijs.

Wil je in tussentijd alvast meer ontdekken? Dat kan op de productpagina van de Z5 speakers.