Bowers & Wilkins, Rotel en Classé prikkelen de bezoekers op de Integrated Systems Europe 2016 (9 – 12 februari, Amsterdam) beurs met hun nieuwste, unieke producten en een volledig vernieuwd akoestisch theater.

Bowers & Wilkins voorziet haar stand ook dit jaar van de must-book van ISE2016: een high-end home cinema theater gebouwd als ideale belevingsruimte om de laatste ontwikkeling op gebied van surround audio, waaronder Dolby Atmos en, voor het eerst, DTS:X te laten ervaren op ’s wereld beste luidsprekers. Het theater werd opgetrokken in samenwerking met de akoestische specialisten van Mutrox, aangestuurd door Classé CT versterkers en voorzien van maar liefst negen Bowers & Wilkins CWM8.3, vijf CCM8.5, één CWM8.5 en twee SW15 luidsprekers, alsook twee DB-1 subwoofers. Ervaar zelf deze unieke surround sound belevenis en boek toegang tot de demo bij de receptie van de beursstand.

Bowers en Wilkins introduceert ook een reeks nieuwe en boeiende Custom Installation producten zoals de marine luidsprekers waarmee ook nieuwe segmenten werden toegevoegd aan het bestaande gamma.

Nieuwe Custom Installation producten
CCM Cinema 7 werd ontwikkeld voor inbouw neerwaarts gerichte, links-, rechts- en centrale plafondluidspreker posities, ideaal voor de meer discrete thuisbioscoop. De luidspreker beschikt over twee drivers die in een hoek op het montageoppervlak worden geplaatst. Doordat ze in de richting van de luisteraar gedraaid kunnen worden kan de perfecte geluidsbalans gecreëerd worden. Hierdoor worden dialogen loepzuiver en zullen speciale effecten op de meest accurate manier weergegeven worden. De CCM Cinema 7 maakt van elke film of video een aangrijpende belevenis.

De inbouw wandluidspreker, de CWM Cinema 7, doet het werk van 3 verschillende home-cinema luidsprekers; vooraan-links, centraal en vooraan-rechts en blijft toch uitzonderlijk discreet. De CMW Cinema 7 kan zowel onder, boven als naast het scherm geïnstalleerd worden om kristal zuivere dialogen en spectaculaire speciale effecten te garanderen.

Beide Cinema 7 luidsprekers hebben een ultra smalle rand en magnetisch bevestigde metalen roosters die gepersonaliseerd kunnen worden voor elk interieur. CCM Cinema 7 wordt voorzien van een rond rooster, maar kan vervangen worden door een vierkant rooster.

Daarnaast is de nieuwe CCM632 ideaal om de muzikale precisie van een Hi-Fi luidspreker maar met het discrete design van een ingebouwde plafond luidspreker te bekomen. De 75mm driver met volledig bereik omzeilt moeiteloos een veelvoorkomend probleem van custom install luidsprekers: kleine drivers leveren niet voldoende bas maar tweeweg-luidsprekers met een tweeter gepositioneerd voor een bas/middentoon driver leiden tot geluidvervorming. Het resultaat is een mooi, evenwichtig en zuiver geluid. CCM632 wordt per stereo paar geleverd en is verkrijgbaar met zowel een rond als een vierkant rooster/rand dat magnetisch sluit.

Een zeeklimaat is meedogenloos. Alle apparatuur moet extreme temperaturen, zoutnevel of hoge druk overleven. Het is dan ook geen wonder dat de meeste luidsprekers ontworpen voor marine toepassingen geluidskwaliteit opofferen voor duurzaamheid. Marine 6 en Marine 8 zijn uiterst sterk om de meest uitdagende installatieomgevingen aan te kunnen, met Bowers & Wilkins superieure, compromisloze geluidskwaliteit.

Beide versies kennen een IP66 beschermingswaarde wanneer behoorlijk geïnstalleerd, en zowel het metalen rooster als alle schroeven werden vervaardigd uit roestvrij zeevaart staal. Het driver chassis beschikt over een corrosiebestendig, rigide polymeer en de dome-tweeter heeft een steun achteraan die permanente vervorming voorkomt bij afspoelen met water.

Ten slotte is er ook de CCM663RD. RD staat voor Reduced Depth – deze versie past in kleinere ruimtes dan de standaard, zeer populaire CCM663. Een ondiepere kegel en een vernieuwd design van het easy-fit QuickDogs™ frame verlagen de diepte tot een meer bruikbare 90mm, maar behoudt alles dat van de CCM663 een geweldige inbouwluidspreker voor het plafond maakt.

De twee nieuwste backboxes, BB 125C en BB 165C worden ook voorgesteld op ISE. Deze backboxes werden speciaal ontworpen voor gebruik in betonnen gebouwen en vergemakkelijken de installatie van onze luidsprekers in dit type omgeving. Andere modellen van Bowers & Wilkins uitgebreide Custom Installation reeks worden eveneens tentoongesteld tijdens de show.

Rotel en Classé op ISE2016
Rotel wordt eveneens vertegenwoordigd op de stand, en het gewaardeerde Japanse elektronica merk is verheugd twee nieuwe 15 Series componenten te kunnen lanceren. De RAP-1580 is een nieuwe surround receiver en komt voort uit de hoog aangeschreven RSP-1582. Daarnaast voegt Rotel de RA-1592, een nieuwe geïntegreerde stereo versterker toe aan het assortiment tweekanaals Hi-Fi.

Classé is trots aanwezig te zijn op ISE2016, met nieuws over de nieuwe Sigma reeks. Het Canadese merk zal de nieuwe Sigma 2200i Stereo Integrated Amplifier – de eerste geïntegreerde versterker in het boeiende nieuwe assortiment, tonen. Bezoekers van de stand kunnen bovendien een nieuw Atmos HDMI 2.0 / HDCP 2.2 board voor de Sigma SSP processor ontdekken. De Sigma reeks van Classé werd ontworpen om gedetailleerde Hi-Fi kwaliteit aan te bieden aan een meer betaalbare prijs dan elk ander high-end merk. Met de nieuwe geïntegreerde versterker en de voordelen van een weloverwogen upgrade zoals te zien bij het SSP board, zet Classé deze filosofie duidelijk verder.

Bowers & Wilkins, Rotel en Classé zijn te vinden in Hal 10, Stand K-114 op International Systems Europe, 9-12 februari 2016, Amsterdam RAI, Nederland.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins