Na mijn review van de Yamaha YH-L700A is het nu de beurt aan een andere grote naam in de geluidsindustrie: Bower & Wilkins. Bower & Wilkins zet niet in op de ‘massa’ zoals bijvoorbeeld JBL, Sony of Bose maar richt zich vooral op de consument die kwaliteit erg belangrijk vindt. Iets dat meteen duidelijk maakt in welk marktsegment de fabrikant voornamelijk ‘speelt’. Kwaliteit is niet alleen belangrijk voor Bower & Wilkins als het gaat om geluid maar ook qua design laten ze niets aan het toeval over. Je vindt hun niet overal zoals eerdergenoemde merken maar wel enkel bij een audiospecialist in je buurt. Spoiler alert: het is meer dan de moeite waard om deze telg van Bowers & Wilkins zelf te ervaren.

The box

Bowers & Wilkins Px7 S2 review draadloze hoofdtelefoonDe Px7 S2 van Bowers & Wilkins komt verpakt in een stevige, kartonnen doos met daarin de hoofdtelefoon. Bij levering ontvang je een mooi afgewerkte travelcase, inclusief een beknopte handleiding. In de case is plaats voor de headphone zelf die je mooi ‘plat’ kan leggen. Een opbergvakje voor de 2 kabels is aanwezig: USB-C naar USB-C en USB-C naar 3,5 mm jack. Waar je ook gaat of staat, de Bowers & Wilkins Px7 S2 zit altijd goed beschermd. Als je de case gebruikt tenminste. Erg geschikt voor mensen die vaak onderweg zijn.

Lees ook


Bowers & Wilkins PI7 ReviewBowers & Wilkins PI7: Review

 


 

Features

Bowers & Wilkins Px7 S2 review draadloze hoofdtelefoonNet zoals de Yamaha YH-L700A gaat het hier om een bluetooth noise cancelling hoofdtelefoon met Qualcomm aptX Adaptive chip waardoor we naar Hi-Res audio kunnen luisteren. Een absolute troef! Bowers & Wilkins heeft deze hoofdtelefoon uitgerust met 40 mm drivers voor een uitstekende geluidskwaliteit. Een equalizer functie is geïntegreerd. Erg handig!

Ben je een ‘basshead’ (of niet)? Geen zorgen: Bowers & Wilkins heeft voor beide muziekliefhebbers een ‘oplossing’: je kan dit alles aanpassen in de Bowers & Wilkins Music App. Voor de noise cancelling specifiek zijn er 3 standen beschikbaar waaronder ‘aan’, ‘omgevingsgeluid aan’ en ‘alles uit’. Verder beschikt de Px7 S2 over een fast charging functionaliteit waarbij gesproken wordt over een autonomie van 30 uur.

The headphone

Wat betreft gewicht is de Bowers & Wilkins Px7 S2 perfect gebalanceerd. Het exemplaar voelt stevig aan en is totaal niet zwaar (wanneer je deze op het hoofd zet). We kunnen spreken van een degelijke, all-round afwerking: mesh op de buitenkant van de band en oren, een zachte hoofdband én oorkussens. Iets dat in mijn geval synoniem stond voor vele luisteruren. De Px7 S2 draadloze hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins is zowel handig qua vorm als formaat. Ideaal!

The sound

Net zoals bij vorige testen is de Bowers & Wilkins headphone gekoppeld aan mijn MacBook Pro. Goed om te vermelden: ik heb vooral geluisterd naar muziek via Quobuz, ook heb ik wat YouTube gekeken.

Ik val misschien in herhaling bij deze review maar zoals bij de Yamaha hoofdtelefoon vind ik noise cancelling niet echt nodig bij dit topmodel van Bowers & Wilkins. Laat me dat nuanceren: toch niet als je iemand bent die voornamelijk gebruik maakt van de hoofdtelefoon in een ‘gewone thuisomgeving’. Natuurlijk wél als je je regelmatig bevindt in een omgeving waarbij er meer ‘rumoer’ is. Met noise cancelling ingeschakeld klinkt het, voor mij persoonlijk, wat te ‘bassig’. Dat kan je natuurlijk wel regelen in de Bowers & Wilkins Music App maar zonder klinkt hij meer open en ‘klaar’. Dat is persoonlijk meer mijn ‘meug’.

Lees ook


Review Bowers & Wilkins PXReview PX

 


 

Ik heb dit uitvoerig getest door te luisteren naar zowel niet als wel Hi-Res muziek via Quobuz, met onder andere recente releases van Myrkur – Folkensange, Helloween – Helloween en Stratovarius – Survive. Het geluid kwam, naar mijn mening, het best tot zijn recht wanneer de noise cancelling uitgeschakeld was. Bij de andere modi kreeg ik regelmatig het gevoel dat de bas te ‘dreunend’ overkwam. Maar hey: ‘les couleurs et des gouts’.

Met dit gezegd zijnde kan ik, eerlijk gezegd, alleen maar positief zijn over hetgeen wat Bowers & Wilkins aflevert als het gaat om geluid. Een warme klank waar het moet zijn maar zonder te overdrijven, neutraal midden en geen te ‘felle’ hoge tonen. Perfect als je nog een hoofdtelefoon zoekt waar je uren luisterplezier mee kan beleven.

Conclusie

Kort samengevat: de Px7 S2 van Bowers & Wilkins is een erg goede bluetooth noise cancelling hoofdtelefoon, zelfs zonder noise cancelling. Ben je dus in de markt voor een nieuw exemplaar? Of ben je, qua klank, niet helemaal tevreden van de hoofdtelefoon die je nu hebt? Dan zou ik de Bowers & Wilkins Px7 S2 zeker aanraden. Je betaalt, in verhouding, misschien ‘iets meer’ maar dan heb je er wel wat voor.

De Bowers & Wilkins Px7 S2 haal je, op het moment van schrijven, in huis voor 429 euro. De hoofdtelefoon komt in het zwart, grijs en blauw. Daarmee zitten ze ietwat boven de prijs van de andere spelers in de markt maar hiervoor krijg je wel een kwalitatief product waarbij het geluid, de afwerking en de grotere, betere drivers het verschil maken.

Bowers & Wilkins Px7 S2

429 euro
9.6

PRESTATIES

9.0/10

FUNCTIONALITEIT

9.0/10

BOUWKWALITEIT

10.0/10

PRIJS/KWALITEIT

10.0/10

DESIGN

10.0/10

Pros

  • Lange batterijduur
  • Bouwkwaliteit
  • Hi-Res audio
  • Gebalanceerd geluid

Cons

  • Geen
Verkooppunten van het merk bowers-wilkins