Een draagbare DAC die erg licht is opgevat met een gewicht van slechts 28 gram én die bovendien perfect past in je broekzak. Dat is een korte samenvatting van Cayin’s nieuwste RU6. Een ‘portable’ DAC/Amp die voorzien is van onder andere een discrete ‘ladder-DAC’ die een PCM-resolutie mogelijk maakt tot en met 24 bit bij 384 kHz. DSD wordt ondersteund tot en met DSD256. Benieuwd naar wat deze DAC/Amp in zakformaat nog zo speciaal maakt?

De RU6 van Cayin betreft dus een USB DAC én hoofdtelefoonversterker in één. Speciaal ontworpen én gebouwd om een ​​krachtig alternatief te bieden voor de doorgaans zwakkere hoofdtelefoonuitgangen van mobiele apparaten. Ideaal voor ‘on the go’.

Naast natuurlijk de bovengenoemde ’24 bit/384 kHz DAC’ die Cayin overigens zelf heeft ontwikkeld, heeft de RU6 jou nog veel meer te bieden. Er zijn op vlak van connectiviteit twee aansluitingen beschikbaar om jouw favoriete hoofdtelefoon aan te sluiten. Zo is er bijvoorbeeld zowel een 3,5 mm als 4,4 mm minijack waar jij gebruik van kan maken.

Lees ook


Cayin CS-805ACayin CS-805A: een audiofiele buizenversterker met 50 Watt in klasse A

 


 

Daarnaast, niet onhandig om te hebben: de UR6 beschikt over een instelbare modus waaruit je kan kiezen. Oversampling of non-oversampling. Respectievelijk krijgt de detailweergave een boost (oversampling) of ligt de nadruk nog meer op een natuurlijke geluidsweergave.

Op het kleine 1 inch OLED-scherm wordt alle informatie getoond die relevant is tijdens het luisteren. Ondertussen is de RU6 van Cayin al verkrijgbaar voor een aanbevolen adviesprijs van 329 euro. Met de feestdagen in het vooruitzicht misschien wel een leuk apparaatje waarmee je iemand uit jouw omgeving een groot plezier mee kan doen.

Cayin RU6

Meer weten over de Cayin RU6? Je leest er alles over op de website van Cayin.