Audiomerk Vincent mag weer een nieuw product aan hun portfolio toevoegen: de SV-737, een ‘hybride’ geïntegreerde versterker waarbij de combinatie wordt gemaakt tussen buizen en halfgeleiders. Het apparaat is voorzien van heel wat verschillende analoge en digitale ingangen. Bovendien ben je als eindgebruiker in staat om draadloos muziek te streamen via bluetooth of wifi.

Vincent SV-737

Met de komst van deze gloednieuwe versterker hebben de ontwerpers de voorverversterkerschakelingen en eindtrappen van de SV-737 opnieuw ontwikkeld. Het apparaat is vooral gebaseerd op het ontwerp van de Vincent SA-T7. De SV-737 heeft twee dubbele triodes voorzien van een 6N2P-EV die gefabriceerd zijn volgens militaire normen. Deze staan in voor de spanningsversterking terwijl de 6N1P functioneert als driver- en buffertrap.

Het type 85A2 buis functioneert als spanningsreferentie, deze staat in voor een continue voedingsspanning zonder ‘vervuiling’ of minuscule spanningswijzigingen.

“Our new flagship of the integrated amplifiers. The preamp section was completely new developed and benefits a lot of the SA-T7. Through the build-in Wifi modul the amplifier music streaming could be done and it could be integrated in your home network.”

Wat betreft de eindversterkertrap, hiervoor heeft men als basis de eindversterker van de SV-237MK gekozen. Het verschil met dit ‘oude’ model is dat de input cascode aanzienlijk verbeterd is waardoor de transiënte respons op complexe belastingen gegarandeerd wordt.

Beide versterkersecties kunnen losgekoppeld worden van elkaar. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om een externe DSP door te lussen voor kamercorrectie.

Zoals we jullie eerder al hadden verteld, voor de overdracht van muziek kan je kiezen om gebruik te maken van wifi of bluetooth. Om dat mogelijk te maken is aan de achterkant een antenne voorzien. Verbinden maar!

Ben je niet zo een fan van draadloos? Dan zijn er nog altijd de fysieke aansluitingen. Je kan kiezen uit 6 analoge cinch-, twee optische- en coaxiale digitale ingangen. Als laatste beschik je nog over twee paar luidsprekeraansluitingen én een 12V trigger-aansluiting zodat je ook jouw opnameapparaat kan connecteren.

Hieronder lijsten we voor jullie de belangrijkste technische specificaties op van de Vicent SV-737.

  • Frequentiebereik: 20 Hz – 20 kHz +/- 0,3 dB, 20 Hz – 50 kHz +/- 1 dB
  • Vermogen: 2 x 180 Watt (8 Ohm) of 2 x 300 Watt (4 Ohm)
  • THD: <0,02%
  • Gevoeligheid: 300 mVolt
  • SNR:> 90 dB
  • Impedantie: 47 kOhm
  • Ingangen: 6 x stereo RCA, 2 x optisch, 2 x coaxiaal, 1 x stereo main in
  • Uitgangen: 1 x stereo pre out, 1 x stereo rec out, 4 x 2 luidsprekeraansluitingen, 2 x trigger (3,5 mm jack-aansluiting)
  • Ondersteunende formaten: WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA

We weten nog niet precies voor welke prijs de geïntegreerde versterker leverbaar zal zijn, maar op Duitstalige websites zagen wij bedragen circuleren van 3.000 euro. Wil je nou graag wat meer te weten over de SV-737? Dan adviseren we je om zeker eens een bezoekje te brengen aan de website van Vincent.

Verkooppunten van het merk vincent