De Amazon Echo Dot (3de generatie) kenden jullie misschien al maar nu is er een opvolger bekend gemaakt. Nu ja, opvolger is misschien niet helemaal het juiste woord want Amazon komt met een nieuwe generatie voor de kleinste en slimste speaker uit hun uitgebreide portfolio in de vorm van een bol.

Amazon Echo DotZe maakten de nieuwe generatie Echo Dot bekend tijdens hun Amazon Hardware 2020. Waar ze trouwens naast dit model ook nog een heel aantal andere nieuwe en bovendien slimme producten hebben gelanceerd.

De vorige versie van de Amazon Echo Dot werd veelal vergeleken met de Google Nest Mini, vooral vanwege het ontwerp dat leek op een kleine hockey puck. Maar met hun recente aankondiging van deze bolvormige speaker is die link volledig verdwenen.

Uiteraard is de 4de generatie Amazon Echo Dot voorzien van Amazon Alexa, een spraakgestuurde assistent die voor jou allerlei ‘taakjes’ kan uitvoeren. Denk maar aan het afspelen van muziek, het inschakelen van de verlichting, het opzoeken van een recept op internet, … en zo verder.

Helaas voor ons is Alexa, in tegenstelling tot zijn tegenhanger Google Assistant, nog niet voorzien van het Nederlands. Maar wie weet, komt dat in de toekomst er wel nog aan. Fingers crossed!

Het zal dus hoogstwaarschijnlijk dus nog even wachten zijn voordat de Amazon Echo Dot officieel zijn intrede zal maken in de Benelux. Er zijn in totaal twee varianten op de markt verkrijgbaar die respectievelijk leverbaar zijn voor een adviesprijs van 49,99 dollar en 59,99 dollar. Je hebt de keuze uit een witte of zwarte afwerking.

Meer ontdekken over de Echo Dot? Surf gerust eens naar de website van Amazon.