Arcam heeft leuk nieuws te melden want ze recent kondigden ze hun gloednieuwe klasse AB eindversterker aan die beschikt over maar liefst vier kanalen. Daarmee breiden ze hun HDA-productserie verder uit. Ze beloven een versterker die zou presteren op een uitzonderlijk hoog niveau met een indrukwekkende 70 Watt aan vermogen per kanaal. Redenen genoeg dus om dit verder onder de loep te nemen.

“The PA410 is a high-performance power amplifier that delivers 4 channels of efficient Class AB amplification. With an impressive 70W per channel, the PA410 is designed to offer the greatest flexibility and power without compromising on control.”

Het apparaat beschikt naar eigen zeggen over de beste componenten in zijn klasse, waaronder bijvoorbeeld een op toroïde gebaseerde voeding, akoestisch gedempt chassis, parallelle transistoruitgangstrappen en uitzonderlijk lage vervormingsniveaus. Hiermee garanderen ze een ongeëvenaard niveau van geluidskwaliteit en duidelijkheid zodat de muziek als het ware volledig tot zijn recht komt, mét oog voor originaliteit en details.

Zoals we jullie eerder al vertelden, de PA410 kan 70 Watt per kanaal leveren (bij 4 Ohm) of 50 Watt per kanaal (bij 8 Ohm). Schakel je de tweekanaals modus in, dan wordt dat zelfs verhoogt tot 90 Watt (4 Ohm) of 60 Watt (8 Ohm).

Bij slechts 80 procent van het totale vermogen zou de harmonische vervorming zelfs beperkt worden tot maar 0,003 procent, wat op zijn minst te zeggen toch wel indrukwekkend is te noemen is (8 Ohm, 1 kHz). Dan is er als laatste nog het frequentiebereik dat start bij 20 Hz en helemaal gaat tot 20 kHz.

Met de komst van de PA410 wil Arcam het home-entertainment gehalte naar nieuwe hoogtes brengen. Alles is opnieuw herbekeken en geoptimaliseerd om het jou als eindgebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een krachtige geluidsweergave en flexibiliteit staan hierbij dan ook centraal. Met hun, ondertussen toch al meer dan 40 jaar ervaring, hebben ze de juiste kennis en knowhow in huis om producten op de markt te brengen die wel degelijk een verschil kunnen maken in de geluidskwaliteit.

Als je graag nóg meer te weten wilt komen over de PA410, dan kan je het best surfen naar de website van Arcam voor alle verdere details. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de klasse AB eindversterker leverbaar zou worden, maar wat we wel al kunnen meegeven is dat ie leverbaar zou zijn voor afgerond 1.500,- euro.

Verkooppunten van het merk arcam