Bluesound, producent van de bekroonde hi-res draadloze multiroom lijn van audiospelers, kondigt een gloednieuw product aan: de HUB. Zoals de naam misschien al doet vermoeden betreft dit een veelzijdig netwerkaccessoire dat aangesloten kan worden op verschillende geluidsbronnen. Zowel analoog als digitaal. Op die manier gaat de HUB helemaal ‘op’ in een Bluesound ecosysteem voor multiroom streaming. Benieuwd naar de ‘specialiteiten’ van dit exemplaar?

Dankzij de HUB is streaming audio nu flexibeler dan ooit. Je voegt eenvoudig een Bluesound HUB toe aan elke niet-BluOS audiobron. Vervolgens kan je deze naar één of meerdere Bluesound spelers in huis ‘sturen’. Wat dat concreet wil zeggen in de praktijk? Dat jij vrijwel elke audiobron overal kan streamen. Geluidsbronnen zoals een platenspeler of cd-speler worden direct op het netwerk gekoppeld. Dit worden nieuwe bronnen van waaruit jouw Bluesound-systeem muziek kan afspelen.

Daarenboven kan je dankzij de HUB van Bluesound rekenen op tal van aansluitmogelijkheden. Gaande van tv’s tot cd-spelers, van draaitafels tot de nieuwste gadgets, … Het apparaat beschikt over een verscheidenheid aan ingangen op het achterpaneel waaronder HDMI eARC, coaxiaal, digitaal optisch, analoog (stereo) en een ‘moving magnet’ phono stage. Elke HUB kan één analoge en één digitale bron op hetzelfde momenten ‘beheren’. Er kunnen tot wel vier HUB’s aan één netwerk worden toegevoegd.

Lees ook


Bluesound PULSE SOUNDBAR+ BluOS 3.16Dolby Atmos voor de PULSE SOUNDBAR+ van Bluesound met BluOS 3.16?

 


 

Het toestel is compatibel met BluOS wat het toevoegen van audiobronnen eenvoudiger maakt met behulp van de Bluesound Controller app setup wizard. Met slechts enkele ‘tikken’ op de vertrouwde BluOS-app bedien je een compleet multiroom systeem met een smartphone, tablet of computer. Als dat niet handig is?

Bluesound is heel duidelijk: de HUB combineert het beste van twee werelden. Streaming muziekfans, die ook van vinyl houden, zullen vooral de ingebouwde MM phonotrap voorversterker waarderen. Hiermee kan audio van jouw draaitafel naar elke Bluesound-speler gebracht worden.

De HUB werkt als een netwerk phono voorversterker met weinig ruis, inclusief een grote bandbreedte. Het levert naar eigen zeggen een spectaculaire audiokwaliteit zodanig dat je in elke kamer van het huis kan genieten van een mooi geluid.

Er wordt verwacht dat de HUB medio juni verkrijgbaar zal worden voor een adviesprijs van 349 euro. Kan je niet wachten tot dan? Bezoek in tussentijd dan al eens de productpagina van de Bluesound HUB en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk bluesound