Kudos Audio, de gerenommeerde Britse fabrikant van speakers, voegt twee spiksplinternieuwe modellen toe aan hun best wel impressionante portfolio. Ontdek de Cardea Super 10A en Super 20A. Zoals je wel kon raden horen dit respectievelijke monitormodel en vloerstaander thuis in de Cardea productlijn. De Super 10A is een doorontwikkeling van de C10 en profiteert van techniek uit de TITAN serie. Zowel de 10A als de 20A maken gebruik van nieuwe drivers.

Laten we eerst de Cardea Super 10A wat verder onder de loep nemen. Wil jij uitzonderlijk muzikale en krachtige luidsprekers? Maar heb je niet de ruimte om vloerstaanders ‘neer te poten’? Dan is dit model mogelijks wel het overwegen waard.

De drivers van de Cardea Super 10A zijn, net zoals bij zijn ‘grotere broer’, specifiek ontworpen om aan Kudos’ strenge eisen te voldoen. Ze zijn zelfs ontstaan in nauwe samenwerking met de Noorse driverfabrikant SEAS. Dit exemplaar betreft een tweeweg model waarbij een aanbevolen versterkersvermogen wordt opgegeven tussen de 25 en 200 Watt.

Lees ook


Kudos Audio Titan 505Titan productlijn aangevuld met monitorluidspreker Kudos Audio Titan 505

 


 

De gevoeligheid wordt vastgelegd op 87 dB @ 1 W/m bij een impedantie van 8 Ohm. Het frequentiegebied reikt van 40 Hz tot 30 kHz. Er wordt gebruik gemaakt van de Crescentdo K2 soft dome tweeter. Ook deze tweeter is speciaal op verzoek van Kudos Audio herontworpen door SEAS om aan hun eisen te voldoen. En dat met maar 1 doel: jouw favoriete muziek weergaloos laten klinken doorheen jouw (luister)ruimte. Benieuwd naar het design?

“It’s also incredibly insightful, probing into the depths of each recorded musical performance in order to faithfully expose everything that’s in there.”

En dan als tweede in rij: zijn ‘big brother’. Meet the Cardea Super 20A. Deze vloerstaanders van niet minder dan 22 kg per stuk zijn gelijkaardig aan het monitor model, zeker qua vermogen en impedantie. Maar deze is nog net iets gevoeliger met zijn 88 dB @ 1 W/m. Verder heeft de 20A een iets groter frequentiebereik want deze speaker weergeeft muziek al vanaf 30 Hz.

We weten allemaal immers dat lage frequenties een belangrijke rol spelen in hoe wij muziek ervaren. Daarom dat de vloerstaande Cardea’s wat meer kracht kunnen geven in het fundament van muziek. De Fixed Boundary Bass Reflex loading techniek zorgt voor nog meer snelheid, doortekening en nuance bij gedetailleerde bass weergave. Overigens is er een verschil in diameter bij de spoel: die van de Super 10A bedraagt 26 millimeter terwijl dat bij de Super 20A 39 millimeter is.

Beide speakers zullen verkrijgbaar worden in de kleuren White, Walnut, Natural Oak en Black. Meer weten? Surf dan zeker eens naar de website van Kudos Audio en ontdek alles over de Cardea Super 10A en Super 20A.