Eerder lieten we jullie al weten dat Flare Audio een wel zeer opmerkelijke high end luidspreker op de markt bracht. Hij was namelijk gemaakt van recycleerbaar papier (dat artikel kan je hier trouwens nalezen). Na Flare Audio is het de beurt aan Ecopixel, zij komen op de proppen met een bolvormige bluetooth luidspreker gemaakt van gerecycleerd plastic.

Het Italiaanse bedrijf heeft recent de nieuwe Ecopixel Eye aangekondigd, daarmee wil het vooral een milieuvriendelijke en ecologische luidspreker neerzetten. Het apparaat is voorzien van draadloze verbindingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld bluetooth, helaas speelt hij op dee manier alleen maar mono. Maar je kan ook gebruik maken van twee Eye’s in stereo als je gebruikt maakt van een bekabeld systeem.

Ecopixel Eye

Het bedrijf Ecopixel houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van recycleerbare kunststof materialen die ze inzetten op gebied interieur en architectuur. De luidspreker is gemaakt op basis van hun ‘Multi-layer’ concept. Het materiaal van de behuizing bestaat bijvoorbeeld uit verschillende lagen. Elke laag kenmerkt zich door zijn eigen dichtheid en structuur. Door dit juist samen te stellen zorgt de fabrikant voor een hoog geluidsabsorberend vermogen.

Ecopixel Eye

De Ecopixel Eye is een bolvormige luidspreker die zich vooral uniek maakt door het feit dat hij gemaakt is met ecologische materialen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Ecopixel.