Maak kennis met de Analogue Pocket handheld, een nieuwe ‘Game Boy’ die binnenkort op de markt verkrijgbaar zal worden. Iedereen is wel bekend met het concept van de Gameboy Color, maar vergis je niet want de Pocket handheld is zoveel meer dan dat.

“A multi-video-game-system portable handheld. A digital audio workstation with a built-in synthesizer and sequencer. A tribute to portable gaming.”

Analogue Pocket handheld

Eerder bracht de fabrikant ook al de voorloper van de Analogue Pocket handheld uit: de gewone Analogue Pocket. Het verschil met zijn kleinere broer is niet heel groot, maar de dingen die aangepast zijn maken wel echt een wereld van verschil. Zo beschikt de handheld over aangepaste hardware en uitgebreide features.

Je zou het misschien niet direct durven denken, maar het LCD-scherm van 3,5 inch heeft een resolutie van maar liefst 1600×1440. Verder ondersteunt de Analogue Pocket handheld een variabele refresh rate, hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om alle verschillende games op een goede en correcte manier weer te geven.

Het leuke aan dit unieke apparaat is dat het niet enkel spelletjes ondersteunt van Game Boy handhelds, maar ook die van andere systemen waaronder de Neo Geo Pocket Color, Game Gear and Atari Lynx. Geen gedoe dus met de verscheidenheid aan interne refresh rates, de Pocket weet er wel handig weg mee.

Voor een meerprijs van afgerond 100 dollar ontvang je een aparte dock. Hiermee wordt je in de mogelijkheid gesteld om multiplayer games te spelen én om het apparaat aan een scherm te koppelen. Gelijkaardig dus aan de Nintendo Switch gameconsole.

Analogue voegt er nog aan toe dat koppelingen met pc’s en andere hardware mogelijk worden gemaakt en dat ontwikkelaars, indien gewenst, kunnen beschikken over de nodige tools. Zo kunnen ze eigen, gepersonaliseerde games ontwikkelen worden voor deze ultra draagbare gameconsole.

Voor de Analogue Pocket betaal je afgerond 200 dollar, omgerekend zo een 170 euro. Je kan ze al bestellen via de webshop van Analogue, maar wel pas vanaf 3 augustus omstreeks 17u. Op de levering ervan zou het wel nog even wachten zijn want die staat pas gepland voor mei 2021.

Als je graag meer te weten wilt komen over deze spelconsole, surf dan zeker eens naar de website van Analogue.