Een nieuwe creatie vanuit de Benelux. Ditmaal van het Nederlandse bedrijf Kharma. Zij introduceren de 3.0 versie van hun Exquisite-productlijn. Geleidelijk aan brengen ze nieuwe luidsprekers in deze serie uit. Degene die de spits mag afbijten? Dat is de Kharma Exquisite Midi Grand 3.0.

Kharma Exquisite Midi Grand 3.0De luidspreker heeft in vergelijking met zijn voorganger heel wat nieuwe ontwikkelingen meegekregen. Zo is de luidspreker volledig ontkoppeld van zijn omgeving. Dit heeft Kharma gedaan door het contact met de grond te minimaliseren. De luidspreker staat nu op vier acht millimeter wolfraamkogels. Wil je hem liever kantelen? Ook dat gaat zeer eenvoudig dankzij de meegeleverde Kharma-sleutel.

Niet alleen heeft Kharma aan de plaatsingsmogelijkheden ‘gesleuteld’. Ook de techniek is onder handen genomen. De Exquisite Midi Grand 3.0 is een virtueel puntbronsysteem. Maar wat wordt hier nu mee bedoeld? Dubbele Diamond-tweeters zorgen er als het ware voor dat het geluidsveld zeer nauwkeurig geprojecteerd wordt. Hierdoor lijkt het alsof het geluid vanuit een enkel punt wordt uitgestuurd.

Daarnaast is de Exquisite Midi Grand 3.0 voorzien van een connector voor het zogenaamde mid, high en low-gedeelte. Hierdoor is de speaker uitermate geschikt voor bi-amping of bi-wiring.

Naast de techniek is het uitzicht van de luidspreker ook iets belangrijk. Zo heeft Kharma voor deze editie een ‘speciale kleur ontwikkeld’: champagne. Daarnaast hebben ze nog enkele details toegevoegd. Zo is de trimring van de tweeter bijvoorbeeld goud. Je kan er ook voor kiezen deze te laten plaatsen in het roségoud.

We hebben nog geen zicht wanneer de luidspreker beschikbaar wordt voor verkoop. Ook over de prijs heeft Kharma nog niets gelost.