Klipsch, het roemrijke audiomerk dat ondertussen al heel wat muziek- én filmliefhebbers wereldwijd blij heeft gemaakt, releaset nieuwe informatie met betrekking tot hun Reference 2022 line-up. Tijdens de CES beurs van dit jaar werd er alvast een tipje van de sluier gelicht omtrent deze serie maar nu komt Klipsch aanzetten met nog iets gedetailleerdere informatie (waaronder ook de adviesprijzen).

Het Klipsch Reference portfolio bestaat uit drie nieuwe vloerstaanders waaronder de R-605FA (Dolby Atmos), R-600F en R-800F. Voorts zijn er twee nieuwe boekenplankspeakers bijgekomen: de R-50M en R-40M. Om het ‘plaatje’ nog completer te maken zijn twee centers toegevoegd: de R-30C en R-50C. Als aanvulling daarop is de R-40SA effectluidspreker (Dolby Atmos/Surround) niet te missen. Met de toevoeging van twee nieuwe subwoofers, met inbegrip van de R-121SW en R-101SW, wordt de geluidsweergave extra ‘kracht’ bijgezet. Klaar om jouw favoriete films en/of muziek nog intenser te beleven?

Eén van de blikvangers bij deze Reference 2022 reeks is de introductie van een nieuwe woofer met TCP (Thermoformed Crystalline Polymer) kopermembraan. Dit polymeer is zowel licht als stijf zodanig dat een nog meer punchy bas geleverd kan worden. Er werd gebruik gemaakt van de trickle-down technologie uit de veelgeprezen Reference Premiere serie van het bejubelde audiomerk. De TCP-woofers hebben nu een steilere hoek waardoor een soepelere respons, verbeterde nauwkeurigheid én transparantie werkelijkheid wordt.

Daarnaast is de vernieuwde Tractrix-hoorn niet te missen. Er is gebruik gemaakt van een vierkant ‘model’ (90° x 90°). De exclusieve Tractrix-hoorntechnologie van Kipsch levert de kracht, het detail én de emotie van de livemuziekervaring met het mooiste, meest natuurlijke geluid dat mogelijk is.

“The increased outer horn dimensions allow for directivity control over a larger bandwidth of frequencies, resulting in improved high frequency directivity and a more accurate sound stage.”

Maar natuurlijk is dit niet het enige wat de nagelnieuwe Reference 2022 serie jou te bieden heeft. Nieuwsgierig naar alle verdere details? Dan loont het absoluut de moeite om onderstaande filmpje eens te bekijken.

Benieuwd naar de adviesprijzen van alle exemplaren die vallen binnen deze Reference 2022 serie? Hieronder een overzicht:

Klipsch Reference Base:

  • Klipsch R-605FA (Floorstand/Dolby Atmos): € 799,- (per stuk)
  • Klipsch R-800F (Floorstand): €649,- (per stuk)
  • Klipsch R-600F (Floorstand): €499,- (per stuk)
  • Klipsch R-50M (Bookshelf/Surround): €349,- (per paar)
  • Klipsch R-40M (Bookshelf/Surround): €299,- (per paar)
  • Klipsch R-50C (Center): €299,- (per stuk)
  • Klipsch R-30C (Center): €399,- (per stuk)
  • Klipsch R-40SA (Dolby Atmos/Surround): €449,- (per paar)

Klipsch Subwoofers:

  • Klipsch R-121SW Subwoofer (12 inch): €599,- (per stuk)
  • Klipsch R-101SW Subwoofer (10 inch): €549,- (per stuk)

Kan je hier nog niet genoeg van krijgen? Laat zowel je oor als oog dan eens ‘rollen’ over dit sfeervolle filmpje.

Verkooppunten van het merk klipsch