Eindelijk is ie er bijna: de langverwachte Surface Duo van Microsoft. De lancering staat gepland voor 10 september, althans toch in de VS. Het heeft enkele opmerkelijke features en is leverbaar voor een adviesprijs van 1.399 dollar. Daarmee komt het in een gelijkaardige klasse terecht als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note.

Microsoft Surface DuoDe Microsoft de Surface Duo werd vorig jaar al aangekondigd, maar nu is het dus officieel. Het betreft hier een Android telefoon al is die term misschien niet 100 procent correct gezien de unieke kenmerken. Zo bestaat het toestel uit twee schermen zodat jij nog gemakkelijker toegang krijgt tot al jouw favoriete app’s, foto’s, video’s, … Speciaal voor dit model is er een op maat gemaakt interface ontworpen om zo te zorgen voor de meest optimale Surface-ervaring.

“The new Surface Duo: Do one better. There’s a new way to get things done.”

Beide schermen hebben een resolutie van 1.800 bij 1.350 pixels met een 4:3 verhouding. De OLED-schermen schermen zijn ieder 5,6 inch groot waardoor je de zoom-resolutie van de telefoon niet moet maximaliseren om alles goed te kunnen zien op het scherm.

Microsoft Surface DuoWat betreft de camera heeft Microsoft geopteerd om gebruik te maken van een een 11 megapixel-sensor met een diafragma van f/2.0. Dat klinkt misschien niet heel spectaculair maar wat wel is, ze voorzien verschillende functionaliteiten die er voor zorgen dat je creativiteit de vrije loop kan. Een lage lichtmodus, HDR en een super zoom van 7x.

Als dat nog niet genoeg is? Dan zijn er nog de uitgebreide video mogelijkheden. Jouw leukste momenten vastleggen doe je ofwel in 4K bij 30 fps of in 108p bij 60 fps. Er is maar één hoofdcamera aanwezig op het toestel maar dat neemt niet weg dat je geen selfies kan nemen. Door het innovatieve design tover je jouw Samsung Surface Duo snel om tot de perfecte selfie camera.

“Open two screens and open new possibilities. Surface innovation comes to a dual-screen mobile device, featuring the best of Microsoft 365, every Android app in the Google Play store, phone calls, and more.”

In de Microsoft Surface Duo zit een Qualcomm Snapdragon 855 chip met 6 GB RAM en je krijgt 265 GB aan opslag ter je beschikking. Door het gebruik van de twee schermen ligt het verbruik dan ook een stukje hoger dan bij ‘klassieke’ telefoons. Met zijn 3.577 mAh, 803 mAh minder dan de Galaxy Note 20, is de batterijcapaciteit eerder teleurstellend te noemen. Maar volgens de fabrikant zou het meer dan genoeg moeten zijn om één dag door te komen, aldus Microsoft.

Microsoft Surface Duo

De Surface Duo is echt ontworpen als een telefoon waarmee je productiviteit maximaliseert, vermoedelijk heeft dat iets te maken met het speciale ontwerp. De eerste pre-orders lopen momenteel vlotjes binnen wat wel duidelijk maakt dat er heel wat interesse is.

Zoals we eerder al meldden, de Duo is momenteel nog niet leverbaar in onze contreien al hopen we natuurlijk wel dat de ‘telefoon’ snel zijn intrede zal maken in de Benelux. Wie weet komt daar ooit nog review van… Stay tuned!