De nieuwe 10.5-inch tablet van Samsung is groot in praktische toepassingen en ondersteunt Dolby Atmos.

Hoewel de Galaxy Tab S4 qua grootte vergelijkbaar is met zijn voorganger, heeft ze wel smallere randen. De nieuwe tablet heeft een 10,5 inch Super AMOLED 2560 x 1600 scherm.

Ze wordt bestuurd door Qualcomm’s Snapdragon 835 Octa Core, draait Android 8.1 Oreo, bevat 4GB RAM en een 7300mAh-batterij die tot 16 uur video-weergave belooft vanaf een enkele lading. Ook zit er nu een ‘verfijnde’ S Pen-stylus in de doos.

Opmerkelijk is echter dat het de eerste tablet is die compatibel is met Samsung DeX, die tot nu toe alleen met de Galaxy S8/S8+, Note8 en S9/S9+ smartphones werkte.

DeX zorgt er in wezen voor dat de Galaxy Tab S4 een monitor, toetsenbord en muis kan verbinden (en kan voeden) voor een desktopervaring, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om van de Android-interface over te schakelen naar een desktop-interface. Een aangesloten monitor (via de USB-verbinding type C van de Tab S4) kan het tabletscherm spiegelen of in ‘Dual Mode’ worden gebruikt, zodat u de twee schermen onafhankelijk van elkaar kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een video bekijken op het scherm waaraan het is gekoppeld tijdens het schrijven van notities op de tablet.

Elders zijn er ook vier nieuwe ingebouwde luidsprekers afgestemd door AKG en ondersteuning voor Dolby Atmos, plus een 13 MP auto-focus camera aan de achterkant en een 8MP camera aan de voorkant.

De Samsung Galaxy Tab S4 wordt geleverd in het zwart en in het grijs en heeft verschillende opslagopties: 64GB en 256GB (beide kunnen worden uitgebreid tot 400 GB met een microSD-kaart).

Verkooppunten van het merk samsung