Maak kennis met het nieuwste paradepaardje van Sonus Faber: de limited edition Il Cremonese ex3me vloerstaande luidsprekers. Een exclusieve set van high-end luidsprekers waarvan er in totaal maar slechts 50 stuks van zullen worden gefabriceerd.

Als je nog niet bekend bent met de Faber Il Cremonese luidsprekerserie, dan moeten we even 5 jaar terugkeren in de tijd want in 2015 werd deze productlijn gelanceerd als opvolger van de Sonus faber Homage Collection. Toen waren de luidsprekers al voorzien van enkele innovatieve en nieuwe luidsprekertechnologieën maar met de komst van zijn opvolger wordt het plaatje helemaal compleet gemaakt.

Zo zijn ze bijvoorbeeld voor het ontwerp vetrokken vanaf hun meest gekende component en dat is namelijk de DLC-tweeter. Voor deze serie heeft Sonus faber exclusief gekozen om voor de transducerconstructie gebruik te maken van het materiaal Beryllium. Dit moet zorgen voor een transparante geluidsweergave en een fenomenale dynamiek die zelfs terug te vinden zou zijn in de kleinste nuances van de afgespeelde muziek.

Verder is de cross-overfilter volledig opnieuw herbekeken om zo te zorgen voor een mooie overlapping van zowel de midden als hoge tonen. De ingenieurs hebben hier gekozen voor gebruik te maken van vernieuwde componenten waaronder bijvoorbeeld niet-inductieve weerstanden, spoelen met luchtkern en condensatoren die ontworpen zijn door Mundorf Evo Silver Oil en Evo Gold Oil.

Qua design mogen de luidsprekers zeker en vast wel gezien worden. Ook hier weer is dat typische ‘Romboidal Diamond Design’ terug te vinden door het vijfzijde ontwerp van de kast, net zoals we dat gewend zijn van hun. In vergelijking met het originele model is er uiterlijk weinig nieuws op te merken, buiten de details van de tweeter gerekend natuurlijk.

Benieuwd naar wat deze luidsprekers allemaal in petto hebben voor jullie? Hieronder een overzicht van de meest belangrijke specificaties.

  • Frequentiebereik van 25 Hz tot 35 kHz
  • Gevoeligheid van 92 dB bij 2,83 Volt per meter
  • Impedantie van 4 Ohm
  • Cross-over frequenties bij 250 Hz en 2,5 kHz
  • Aanbevolen versterkervermogen tussen de 100 en 800 Watt
  • Grootte van 145 x 39,8 x 62,6 cm
  • Gewicht van 84 kilogram

Niet alleen het gewicht kan al beginnen door tellen, maar ook de prijs. Er is nog niet officieel gecommuniceerd over de prijsinformatie door Sonus Fabers voor de Benelux, maar we vermoeden dat het bedrag toch minstens zal bestaan uit 4 of 5 cijfers. Als het al niet meer zal zijn, wie weet…

Verkooppunten van het merk sonus-faber