Bang & Olufsen heeft de draagbare Beosound A5 speaker gelanceerd. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met het Deens-Italiaanse design duo GamFratesi. De Beosound A5 overbrugt op poëtische wijze de noordelijke en zuidelijke ontwerpculturen met het meeslepende geluid waar B&O voor bekend staat. Vakmanschap én duurzaamheid? Dat zeker.

Beosound A5 is B&O’s nieuwste high-end draagbare luidspreker die de tijdloze ontwerpbenadering van Bang & Olufsen combineert met hun visie op geluid voor de toekomst. Aldus Michael Henriksson van Bang & Olufsen. Ze zijn verheugd om voor de eerste keer samen te werken met GamFratesi om twee ontwerpen te creëren die geworteld zijn in een Scandinavische esthetiek waarbij een kenmerkende ontwerpstijl niet weg te denken is.

Het massief eiken handvat maakt het gemakkelijk om de luidspreker van kamer naar kamer te dragen. Ongeacht of deze nu op de vloer, plank of tafel staat. Dankzij een IP65 water- en stofdichte classificatie kan de Beosound A5 ook buitenshuis meegenomen worden op elk avontuur. Met meer dan 12 uur afspeeltijd, en een draadloze telefoonoplader geïntegreerd in het bovenpaneel van de luidspreker, is deze telg de meest veelzijdige luidspreker van Bang & Olufsen tot nu toe. Het wordt bediend door middel van een strakke gebruikersinterface of rechtstreeks vanuit de Bang & Olufsen-app.

“Onze inspiratie voor Beosound A5 kwam uit vele bronnen, waaronder de iconische Beolit-serie en natuurlijke materialen die synoniem zijn met de kleuren en texturen die in de Scandinavische natuur te vinden zijn.”

Aldus GamFratesi. Van de traditionele Panama-strooien hoeden gedragen op stranden tot de handgeweven leren accenten van Deense stoelen uit de jaren 60, mengsels van natuurlijke materialen die op experimentele manieren zijn toegepast, begeleidden onze ontwerp-reis. De zachte organische rondingen en natuurlijke materialen van Beosound A5 verwijzen naar de gebogen randen en handgreep.

De Bang & Olufsen Beosound A5 is verkrijgbaar in twee kleurstellingen. De natuurlijk aluminium uitvoering met een geweven papieren vezelfront heeft een licht eiken handvat en roept het gevoel op van relaxte Scandinavische zomers aan het strand. Beide uitvoeringen passen perfect in huis of buiten in de natuur en laten het beste zien van Scandinavische ontwerpkwaliteit.

Als Bang & Olufsen’s krachtigste draagbare speaker tot nu toe, biedt de Beosound A5 een  groots geluid. De vier-weg driver setup met vier digitale versterkers levert  280 Watt aan vermogen, wat grote ruimtes kan vullen met een dynamisch 360-graden geluid.

Terwijl de Beosound A5 zijn esthetische inspiratie haalt uit Bang & Olufsen’s Beolit serie, is de technologie in deze speaker afkomstig van de toonaangevende Beolab 90 en 50. Beamforming technologie, een innovatie die eerst werd gelanceerd in de Beolab serie, is naar de Beosound A5 gebracht. Dit creëert naar eigen zeggen een meeslepende ervaring die verder gaat dan de verwachtingen van een draagbare speaker.

De Beosound A5 (Nordic Weave) is leverbaar voor 999 euro. De Beosound A5 (Dark Oak) gaat over de toonbank voor 1.099 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen