Maak kennis met de allernieuwste telg waarmee NuPrime Audio uitpakt: de PRA-9X. Het ‘typenummer’ zal waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de PRA-9X betreft een voorversterker met een ultralage vervorming van slechts 0,0004 procent (THD+N). Naar eigen zeggen het beste wat NuPrime ooit heeft geproduceerd. Als je een beetje bekend bent met de fabrikant van hoogwaardige belevingsproducten zal je de NuForce P-9 misschien nog wel kennen. Dit model had een vervorming van 0,003 procent, zowat acht keer hoger dan de PRA-9X. De PRA-9X is voorzien van een 6,3 mm uitgang voor hoofdtelefoons en MM ingang (phono). Perfect voor verschillende cartridges.

De NuPrime PRA-9X is een voorversterker met een volledig gebalanceerd ontwerp. Naast de XLR-aansluitingen is er nog een phono ingang (MM) beschikbaar. Zowel de in- als uitgangen maken gebruik van een speciale ‘audio relay switch’. Deze garandeert de laagst mogelijke interferentie, alsook de meest nauwkeurige overdracht. Iets dat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt. Klinkt als muziek in de oren.

Voor de phono aansluiting zijn verschillende instellingen mogelijk op vlak van ingangsweerstanden en condensatoren. Op die manier is het exemplaar compatibel met verschillende cartridges (MM). De PRA-9X phono versterker bevat een tweetraps RIAA versterker die gebruik maakt van de NJR MUSES8820 op-amp om een accurate RIAA curve en lage vervorming te verzekeren.

NuPrime heeft nieuwe versterkermodules geïntegreerd bij de lijnuitgagngen met een ultralage vervorming. Er wordt gesproken over een THD van 0,0004 procent. Deze zijn samengesteld met de MUSES8820 op-amp in het stroomversterkercircuit van een nieuwe generatie. Een verhouding tussen signaal en ruis (S/N) van 114 dB? Jazeker! Deze eenheid kan de muziek van bijvoorbeeld een orkest weergaloos reproduceren. Inclusief een adembenemend geluid

De adviesprijs van de PRA-9X voorversterker is vastgelegd op 1.295 euro. Volgens NuPrime Audio onwerkelijk voor dergelijke high-end functies. Benieuwd naar alle verdere specificaties? Je ontdekt er hier alles over.

Verkooppunten van het merk nuprime-audio