Het gekende Noorse Electrocompaniet heeft opvolgers bekend gemaakt voor twee van hun reeds bestaande geïntegreerde versterkers: de ECI 6 en ECI 6DX. Beide apparaten hebben nu ook een MKII-versie. 

De mogelijkheden en functionaliteiten tussen de twee nieuwe modellen lopen gelijk, maar dan wel met het verschil dat de ECI 6DX MKII nog beschikt over een DAC en een streamer. Verder heeft de ECI 6 MKII geen digitale circuits aan boord in tegenstelling tot de ECI 6DX MKII.

Electrocompaniet ECI 6 MKII

Het betreft hier een analoge geïntegreerde versterker die voorzien is van verschillende aansluitingen waaronder 3 cinch- en 1 XLR-ingang, een pre- out in cinch en XLR. Met een vermogen van twee maal 125 Wat bij 8 Ohm en een gewicht van 20 kilogram haal je een sterk en krachtig apparaat in huis dat je ongetwijfeld volledig laat wegdromen bij het horen van jouw favoriete CD.

Bij 4 Ohm is dat vermogen zelfs 200 Watt en bij 2 Ohm is dat maar liefst 370 Watt. Flexibiliteit bij de ECI 6 MKII is troef want het kan heel gemakkelijk omgebouwd worden met een digitaal bord zodat je als het ware een ECI 6DX MKII krijgt. Streamen maar!

Electrocompaniet ECI 6DX MKII

Deze geïntegreerde versterker bevat twee optische, twee coaxiale aansluitingen en een asynchrone USB-ingang.

Streamingdiensten zoals Spotify, Tidal en Qobuz zijn de ECI 6DX MKII niet vreemd. Verder wordt er ondersteuning geboden met draadloze verbindingsmogelijkheden zoals AirPlay en bluetooth. Wat nog handig is, is de mogelijkheid om gebruik te maken van DLNA-bronnen of ben je meer een fan van internetradio? Het nieuwe model heeft het allemaal in huis.

Als laatste heeft Electrocompaniet werk gemaakt van de behuizing. Zo is er een gloednieuw voorpaneel ontworpen én het design is ook wat ‘stijver’ geworden. Met een handige app wordt de bediening kinderspel.

Wil je graag meer weten over deze twee opvolgers? Breng dan gerust eens een bezoekje aan de website van Electrocompaniet.

Verkooppunten van het merk electrocompaniet