Q Acoustics brengt een nieuwe actieve subwoofer uit: de Q B12. De Britse luidsprekerfabrikant brengt deze nieuwe subwoofer op de markt die moet dienen als perfecte aanvulling op alle modellen in de Concept- en 3000i-productlijn. De Q Acoustics Q B12 komt vooral goed tot zijn recht wanneer er diepe en krachtige bassen nodig zijn om je favoriete film of muziekstuk extra kracht bij te zetten.

De Q B12 is, zoals we eerder al vermeldde, een actieve subwoofer (woofer is 300 mm) voorzien van een klasse D versterker van 220 Watt. Over de naam is ook nagedacht, want de driver heeft bijvoorbeeld een diameter van 30 cm, omgerekend is dat 12 inch. De subwoofer zal leverbaar zijn in een zwarte of witte afwerking.

Volgens de fabrikant levert het nieuwe apparaat altijd de juiste basbasis. Of je nu houdt van klassieke muziek, pop- en rocknummers of een avontuurlijke speelfilm. De subwoofer zal altijd de juiste balans regelen wat betreft de bassen.

Q Acoustics Q B12Ook is er werk gemaakt van de behuizing, deze zou uitermate goed bestand zijn tegen storende trillingen. Dat is vooral te danken aan de verstelbare spikes onderaan, deze bevatten rubberen doppen die de subwoofer loskoppelen van de ondergrond.

Het materiaal van de behuizing is MDF, het bevat een schot dat 36 mm dik is. Het aansluitpaneel is aan de achterkant ingebed. Dat zou volgens Q Acoustics genoeg moeten zijn om bijvoorbeeld orgelpijpen of basimpulsen zonder vervorming te reproduceren.

Daarnaast bevat het ook een membraan van 300 mm dat gemaakt is van een stijf papier dat door een krachtige magneet in beweging wordt gezet. De spoel is 50 mm in doorsnede, zo kan het nog langer én nog luider muziek produceren zonder dat er oververhitting optreedt.

Je kan de Q Acoustics Q B12 al in huis halen voor net geen 600 euro. Ook heb je de keuze tussen een twee verschillende uitvoeringen. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van Q Acoustics.

Q Acoustics Q B12

Verkooppunten van het merk q-acoustics