KEF, een vooraanstaand merk binnen het HiFi én High-End marktsegment dat al meer dan zes decennia actief is, staat bekend om hun toewijding voor het bereiken van geluidsperfectie. Alsook het ontwikkelen van High-Fidelity-geluidssystemen. Met de nieuwste generatie R-serie HiFi-luidsprekers, ontworpen met hun baanbrekende Metamaterial Absorption Technology (MAT), blijft KEF de norm stellen als er wordt gesproken over uitzonderlijke geluidservaringen.

De R-serie is een line-up, bestaande uit zeven modellen die ontworpen zijn om onovertroffen prestaties te leveren qua geluid. Belangrijk om hierbij op te merken: mét meer detail tijdens de reproductie. Deze luidsprekers zijn ontwikkeld met de nieuwste technologieën die te vinden zijn in KEF’s toonaangevende én categorie-overstijgende product: The Reference. Dit maakt het voor jou als consument gemakkelijker om ‘verbinding’ te maken met de content die je wil beluisteren, of het nu muziek of films zijn. De R-serie heeft een modern, tijdloos design en wordt gedreven door akoestiek.

Het hart van de R-serie is gevormd door de Metamaterial Absorption Technology (MAT). Een zeer geavanceerde structuur die efficiënt specifieke frequenties absorbeert. Dit zorgt ervoor dat 99% van het ongewenste geluid van de achterzijde van de tweeter wordt geabsorbeerd. Een minimale vervormin? Absoluut. Dit alles leidt tot een zuiverder, natuurlijker geluid. Alle zeven exemplaren van de R-serie beschikken over een speciale 12e generatie Uni-Q-driver-array met MAT.

Er zijn een aantal aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd in de R-serie om deze nog uitzonderlijker te maken. Van de verfijnde tweeter gap-demper tot het flexibele Decoupling Chassis en hybride aluminium woofers: elke innovatie draagt bij aan een transparanter en realistischer geluid. Het verbeterde crossover-ontwerp, in combinatie met de nauwkeurig afgestemde signaalweg, zorgen voor een ongerepte, zuivere geluidskwaliteit.

De R-serie biedt luisteraars een grote veelzijdigheid aan opties. Van compacte boekenplankluidsprekers tot vloerstaande luidsprekers. Voor ieder wat wils. Hierdoor is er voor elke situatie en elke voorkeur een passende luidspreker te vinden. Of dat nu een stereo-installatie of een thuisbioscoop is. Een belangstellende kan dat doen met het vertrouwen dat ze zullen genieten van een meeslepende, realistische geluidservaring.
Een trio vloerstaande luidsprekers, waaronder R11 Meta, R7 Meta en R5 Meta en een R3 Meta-boekenplankluidspreker, geven HiFi-stereogeluid voor de favoriete muziek van luisteraars. Ongeacht de omvang van de luisterruimte. Elk van deze luidsprekers stelt gebruikers in staat om diepte en details te ontdekken waarvan ze het bestaan niet kenden. Van een stukje plectrum op een gitaarsnaar tot het gevoel van emotie en sfeer in een liveoptreden. Klinkt veelbelovend.

De twee centerluidsprekers, waaronder R6 Meta en R2 Meta, die ook in LCR-configuratie (Left-Centre-Right) gebruikt kunnen worden, leveren een briljante dialooghelderheid. Op de centerluidsprekers en alle andere modellen in de serie worden Uni-Q-arrays van dezelfde grootte toegepast. Dit zorgt voor een consistent geluidskarakter waardoor de focus volledig op de film ligt en niet op de apparatuur in de kamer.

Wil je als luisteraar een meeslepend Dolby Atmos-geluid ervaren? Dan is de R8 Meta surround-luidspreker een ideale aanvulling op het systeem. Hij kan aan de muur gemonteerd worden, of zelfs bovenop een andere R-serie luidspreker voor een ongeëvenaard geluid. Met de toevoeging van een van KEF’s toonaangevende subwoofers is de volledige filmervaring voelbaar, van de diepste impact tot het zachtste gefluister.

“De vraag naar High-Fidelity-geluid thuis wordt steeds groter, of je nu naar muziek luistert of films bekijkt als onderdeel van een thuisbioscoopopstelling, en audiofielen verwachten de allerbeste geluidskwaliteit. Bij KEF zetten we ons in om luisteraars content te laten ervaren precies zoals de producent het bedoeld heeft. De lancering van de nieuwe R-serie met MAT heeft de luisterervaring meer dan ooit verbeterd.”

Dat zegt Grace Lo, President & Head of Global Marketing bij KEF. Het subtiele design van de R-serie wordt aangevuld met zorgvuldig geselecteerde kleuropties. Ontworpen om zich thuis te voelen in zowel traditionele als moderne interieurs, is elk model in de R-serie verkrijgbaar in drie kleurstellingen waaronder Black Gloss, White Gloss en Walnut.

Twee modellen hebben hun eigen kenmerkende uitvoering: de Titanium Gloss Special Edition voor de R7 Meta en de Indigo Gloss Special Edition voor de R3 Meta. De R3 Meta is ook voorzien van schroefdraad waardoor de luidspreker veilig bovenop de KEF S3-vloerstandaards gemonteerd kan worden (deze zijn tevens voorzien van geïntegreerd kabelbeheer en een in massa te laden kolom). Hieronder een overzicht van de prijzen:

  • KEF R11 Meta – €3.250,-
  • KEF R7 Meta – €2.500,-
  • KEF R5 Meta – €1.750,-
  • KEF R3 Meta – €1.100,-
  • KEF R6 Meta – €1.800,-
  • KEF R2 Meta – €1.400,-
  • KEF R8 Meta – €800,-
Verkooppunten van het merk kef