Sony introduceert de MP-CD1, een kleine doch krachtige draagbare projector. De MP-CD1 heeft een gewicht van slechts 280 gram en is zo groot als een handpalm. Dit veelzijdige model projecteert op ieder oppervlak tot 120 inch vanaf ongeveer 3,5 meter afstand.

Je zal de MP-CD1 hoogstwaarschijnlijk niet snel gebruiken in bijvoorbeeld een home cinema maar daar lag de focus van Sony ook niet op. De mini-projector is geluidsstil en daardoor ideaal voor zakelijke presentaties, gaming, events of een spontane filmavond.

De projector is voorzien van DLP IntelliBright. Deze technologie maakt gebruik van slimme algoritmen om de helderheid van het beeld te verhogen zonder afbreuk te doen aan de batterijduur. Dankzij een innovatief ontwerp wordt opwarming van de projector geminimaliseerd, ook bij een hoge helderheid.

Een snelle opstarttijd van slechts vijf seconden? Daar mag je op rekenen. Daardoor is de MP-CD1 snel inzetbaar. De projector is eenvoudig te verbinden met een Sony PlayStation, Google Chromecast of Microsoft Wireless Display Adapter via de HDMI/MHL-poort. Het draadloos delen van informatie via een smartphone of tablet is hierdoor zeer eenvoudig.

De MP-CD1 produceert 105 ANSI-lumen en is uitgerust met een ingebouwde batterij van 5000 mAh. Dit garandeert ruim twee uur lang scherpe en heldere beelden. De gebruikersduur kan worden verlengd door het apparaat op te laden via de USB-C-poort. Dit kan zowel via reguliere power adapter als een portable powerbank. Makkelijk toch?

Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste eigenschappen van de Sony MP-CD1 alvast op een rijtje:

  • Formaat van het geprojecteerde beeld: max. 120 inch (bij een projectieafstand van 3,45 m)
  • Contrastverhouding: 400:1
  • Resolutie: 854 x 480
  • Kleurbereik: Full colour (16.770.000 kleuren)
  • Gewicht: 280 gram
  • Afmetingen: 83 mm x 16 mm x 150 mm

De MP-CD1 zal vanaf april dit jaar beschikbaar worden in de Benelux voor een adviesprijs van 400 euro.

Verkooppunten van het merk sony