De spiksplinternieuwe high-performance AVR-X1700H 8K AV-receiver die uiterst fraai oogt, volledig in de herkenbare huisstijl van Denon: daar is ie dan. De toonaangevende fabrikant van premium home entertainment en personal audioproducten die wereldwijd naam en faam heeft opgebouwd, introduceert vandaag een nieuwe 7.2-kanaals AV Receiver. Deze AVR beschikt over maar liefst drie 8K HDMI-ingangen. Perfect voor 8K/60 Hz of 4K/120 Hz content af te spelen in bijvoorbeeld jouw home cinema. Of als je wil gamen op een nóg hoger niveau wat betreft beeldkwaliteit, dan is deze AVR-X1700H 8K AV-receiver misschien wel het overwegen waard. Wat de ‘situatie’ ook is, Denon garandeert met dit toptoestel een levensechte entertainmentervaring.

De AVR-X1700H is een uitstekend uitgangspunt voor beginnende liefhebbers van een  thuisbioscoop die op zoek zijn naar een AVR met alle functies voor een toegankelijke prijs. Compleet met meerdere 8K HDMI-ingangen, 3D-audio, gevirtualiseerd surroundgeluid en verschillende andere technologieën die te vinden zijn in eersteklas thuisbioscoopsystemen. Aldus Trip Randall, directeur van Denon. Benieuwd naar het fraaie totaalplaatje?

Maar wat heeft deze gloednieuwe AVR-X1700H 8K AV-receiver zoal te bieden, naast natuurlijk het aspect van de connectiviteit dat we al kort in de inleiding hebben aangeraakt? Laten we beginnen met te zeggen: best wel wat. De AVR-X1700H 8K, die de instapklasse in de bekroonde X-serie vernieuwt, biedt ondersteuning voor de ‘meeslepende 3D-surroundformaten’ zoals Dolby Atmos en DTS:X. Eveneens mag je rekenen op hoogtevirtualisatie en ingebouwde HEOS muziekstreamingtechnologie voor meerdere kamers.

“In een tijd waarin veel mensen systeemupgrades overwegen om hun favoriete tv en films in hogere kwaliteit te bekijken, levert deze receiver met gemak de next-gen ervaring waar onze klanten om vragen.”

Stel, jij hebt de AVR-X1700H 8K AV-receiver in huis. Wat je er zoal mee kan? Wel, je kan bijvoorbeeld een 5.1.2 Dolby Atmos surround systeem maken door hoogte- of plafondluidsprekers te installeren, Dolby Atmos hoogte-luidsprekers bovenop bestaande speakers te installeren of gebruik maken van DTS Virtual:X en Dolby Atmos Height Virtualization technologieën.

Lees ook


Denon AVR-X2700H reviewReview: Denon AVR-X2700H

 


 

Zowel Dolby- als DTS-technologieën voegen gevirtualiseerde hoogte- en surroundgeluidseffecten toe om meeslepende audio te creëren in 7.1-, 5.1- of 2.1-luidsprekeropstellingen. Zo wordt het mogelijk gemaakt om met minder luidsprekers de ervaring te creëren van een geluidsveld dat zich boven en voorbij de luisteraar uitstrekt. Bovendien is het ideaal voor systemen zonder losse hoogte- of surround-luidsprekers in de kamer. En dan, het vermogen. Om het met een spreekwoord te zeggen: ‘dat is niet van de poes’. Je mag rekenen op 7 kanalen met versterking van 145 Watt per kanaal.

Ook op vlak van connectiviteit kom jij als moderne muziek- en/of filmliefhebber hoogstwaarschijnlijk niet snel iets te kort. Om de best mogelijke beeldkwaliteit te garanderen, is dit model uitgerust met een geavanceerde HDMI-sectie. Er zijn in totaal 6 HDMI-aansluitingen beschikbaar waarvan drie ‘8K ingangen’.

Lees ook


Denon Home 250Review: Welkom thuis met de Denon Home draadloze luidsprekers

 


 

Alle ingangssignalen, gerelateerd aan HDMI, beschikken over 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamic HDR en BT.2020 pass-through ondersteuning voor het beste beeld. Ook zijn alle kanalen voorzien van 8K upscaling en HDCP 2.3 (de nieuwste standaard voor kopieerbeveiliging zodat alle content kan worden weergegeven). 4K/120 Hz pass-through, Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) of Auto Low Latency Mode (ALLM)? De AVR-X1700H 8K heeft het allemaal.

Tel daarbij de compatibiliteit met Apple AirPlay 2, bluetooth, populaire streaming muziekdiensten (zoals Spotify, Amazon Music HD, Tidal, …), HEOS Built-in, …. en je komt al snel uit op de nagelnieuwe AVR-X1700H 8K AV-receiver van Denon.

Naar verwachting zal de Denon AVR-X1700H vanaf november verkrijgbaar worden voor een adviesprijs van 649 euro. Heb je er nog 30 euro extra voor over? Dan kan je zelfs de AVR-X1700H DAB in huis halen met ingebouwde DAB-tuner voor een adviesprijs van 679 euro. Ook deze zal te verkrijgen zijn vanaf volgende maand bij geautoriseerde Denon retailers.

Wil je meer informatie over de nieuwste toevoegingen aan de Denon X-Serie receivers? Dan kan je letterlijk altijd, dag en nacht, 7 dagen op 7, terecht op denon.com. Of, nog leuker, binnenkort misschien wel bij een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt.

Verkooppunten van het merk denon