DEQX is een underdog in de audiovisuele wereld. Het bedrijf staat vooral bekend om de productie van voorversterkers. In de onderstaande video wordt het audiobedrijf in de spotlights gezet en krijg je een beter beeld over wat deze underdogs al jaren doen met audio.

DEQX is eigenlijk een samenraapsel van verschillende begrippen. Het staat voor Digital Equalisation & Crossover. Het feit dat de fabrikant nooit echt als bekend merk bestempeld werd heeft misschien te maken met het feit dat ze in Australië gebaseerd zijn. Het bedrijf ligt uiteindelijk nog steeds aan de andere kant van de wereld en zelfs met de globalisering zijn ze eerder naar achteren geschoven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen goed materiaal leveren. Integendeel, veel DEQX producten worden geprezen omwille van hun veelzijdige karakter.

Zo maken ze misschien wel voorversterkers, maar die apparatuur herbergt wel een heleboel functies. Zo heb je de DEQX Factor. Die heeft een ingebouwde DAC, een actief fase-correct digitale scheidingsfilter vinden. Daarnaast gebruikt de fabrikant ook nog zorgen voor een digitale akoestiekcorrectie. Daardoor krijg je het gevoel alsof je aanwezig bent in de concertzaal en zie je de muzikanten mentaal voor je ogen spelen. Zo krijg je uiteindelijk een 3D stereobeeld voorgeschoteld. Dat komt doordat de Australiërs verschillende correcties maakt binnen frequentie- en tijdsdomein. Zo wordt iedere frequentie geanalyseerd en gecorrigeerd. Deze functies maken van DEQX een uniek bedrijf dat zich bezighoudt met het voorzien van personalisatie bij je installatie. Zo kan je met deze toestellen je eigen wisselfilters bouwen of je passieve luidsprekers actief maken en gaan voor die high end sound. Neem dus zeker even een kijkje op de site van het bedrijf om meer te weten te komen over hun producten. En wie weet wil je direct een DEQX versterker in huis halen.