Dynaudio kondigde recentelijk hun hoogwaardige ‘Focus’ line-up aan. Deze serie omvat een trio van high-end actieve streamingluidsprekers waarbij 3 ‘pijlers’ centraal staan: een draadloze connectiviteit, een verbluffend gebruiksgemak in combinatie met een geweldige geluidskwaliteit op studioniveau. Maar daar stopt het niet want Dynaudio is nog veel verder gegaan. Niet alleen het oor maar ook het oog wil natuurlijk wat.

Dynaudio FocusDeze nieuwe Focus exemplaren vervangen de vorige Focus XD-serie met een design dat zowel aan de binnen- als buitenkant omschreven kan worden met een term als ‘modern’. Speciaal ontworpen voor consumenten die een systeem willen dat meteen functioneert zonder dat ‘aanpassingen’ of extra apparatuur vereist zijn. Zoals eerder vermeld bestaat de ‘Focus-familie’ uit 3 modellen. Met name de Focus 10 (een tweeweg stand-mount luidspreker), de Focus 30 (een tweeweg vloerstaander) en de Focus 50 (een drieweg vloerstaander).

Dynaudio is alvast verheugd om de gloednieuwe Focus-serie aan te kondigen. Elk model in het portfolio beschikt over geavanceerde streamingmogelijkheden samen met beproefde Dynaudio-drivertechnologie. Dit is misschien wel het meest geavanceerde systeem in zijn soort op de markt: een geluidsweergave van studiokwaliteit, een ongelooflijk gebruiksgemak en veelzijdig qua mogelijkheden. Aldus Dynaudio.

Gebruiksgemak

Elk telg binnen de Focus-serie beschikt over geavanceerde streamingmogelijkheden. Luister naar wat je wilt, hoe je wilt. Er wordt ondersteuning geboden voor Spotify Connect, TIDAL Connect, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Qplay, UPnP, Netradio en Bluetooth. Als dat nog niet genoeg is, de luidsprekers zijn Roon Ready. Klinkt als muziek in de oren.

Dynaudio Focus 50Daarnaast schakelen de modellen afhankelijk van welke bron je wilt gebruiken. De apparaten gaan automatisch aan wanner een ingang wordt aangesloten. Ook wanneer de magnetische Smart Grilles (meegeleverd) wordt aangebracht merken de toestellen dat. De EQ wordt aangepast. Veel bediening zal dus niet nodig zijn. Toch kan je de speaker met zowel met je telefoon, na installatie van de Dynaudio set-up app, als met de meegeleverde Bluetooth afstandsbediening ‘besturen’.

Studiokwaliteit

Het gebruiksgemak in combinatie met de befaamde Dynaudio drivertechnologie zorgt voor een geluid op studioniveau. De Focus-lijn maakt gebruik van hetzelfde type versterkers dat vervat zit in de professionele studiomonitoren, inclusief de beproefde Cerotar-tweeter. Ook het ontwerp draagt bij tot de geluidsprestaties. Zo zorgt de gesloten box, dankzij een aantal geavanceerde digitale signaalverwerkingsprocessen, voor een nog strakkere, diepere en meer gecontroleerde bas.

Dynaudio Focus 50

Verder zijn de luidsprekers voorzien van stevige MDF kasten met een versterkerontwerp dat lang meegaat. Zelfs het logo van het Deense merk is vereenvoudigd en doet dienst als een geïntegreerde LED die in één oogopslag vertelt wat de luidspreker doet.

Wat betreft het design zijn de slanke ‘klankkasten’ verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: wit hoogglans, zwart hoogglans, walnoothout en blond hout. Zo kunnen de luidsprekers naadloos geïntegreerd worden in elk mogelijk interieur.

De Focus 10 is de goedkoopste van de ‘bende’ en kan je aanschaffen voor een adviesprijs van € 4.999,-. De Focus 30 is verkrijgbaar voor € 7.499,- en de Focus 50 gaat voor € 9.999,- over de toonbank. Een hele investering maar als je kijkt naar wat je allemaal in ruilt krijgt: dan is het echt wel de moeite waard. Ben je nog niet overtuigd? Ga dan zeker eens naar een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt en ervaar het zelf.

Benieuwd naar meer gedetailleerde informatie? Dan kan je terecht kan op de website van Dynaudio.

Verkooppunten van het merk dynaudio