Loewe breidt hun audioportfolio uit met de nieuwe klang bar3 mr soundbar. Dit compacte 3.1-kanaals geluidssysteem biedt een uitstekende home cinema-ervaring, met inbegrip van multiroom audio én zeven luidsprekers, alsook twee subwoofers. De soundbar kan modulair uitgebreid worden tot een 5.1-kanaals thuisbioscoop via de Loewe Wireless Digital Audiolink (WDAL 2.0)-technologie of geïntegreerde AV-receiver met voorversterkeruitgang en RCA-aansluitingen.

De Loewe klang bar3 mr is symmetrisch opgebouwd en beschikt over een tweeter, een full-range luidspreker links en rechts, twee full-range luidsprekers en een tweeter als midden. Bovendien zijn er twee subwoofers aan de bovenzijde geïntegreerd, wat een totaalvermogen van 360 Watt oplevert. Deze in Duitsland ontworpen en geproduceerde soundbar biedt een eersteklas bioscoopgeluid.

Wat deze soundbar echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid tot modulaire uitbreiding. Naast compatibiliteit met Loewe-audioproducten, is het ook mogelijk om producten van andere fabrikanten aan te sluiten. In totaal kunnen twee voorluidsprekers, twee achterluidsprekers en een subwoofer extra worden aangesloten. Zo kan er draadloos een discreet 5.1-systeem gecreëerd worden. Bijvoorbeeld met luidsprekers uit de Loewe klang mr-serie.

“Hier vindt de aansluiting eenvoudig plaats via de geïntegreerde 5.1 AV-receiver met klassieke RCA-aansluitingen aan de voorversterkeruitgang.”

Omdat zo ook de compatibiliteit met luidsprekers van andere fabrikanten is gewaarborgd, realiseert de Loewe klang bar3 mr een meeslepende home cinema-geluidsbeleving met bijna elke bestaande luidspreker, zonder dat een extra receiver nodig is. Aldus de fabrikant.

Een uitbreiding van het systeem is eenvoudig, omdat extra klang mr-luidsprekers moeiteloos aan de bestaande installatie toegevoegd kunnen worden binnen enkele seconden met behulp van Loewe’s eigen Wireless Digital Audio Link (WDAL 2.0) technologie. Wat ook uniek is aan deze soundbar, is dat zodra er andere luidsprekers dan de voorluidsprekers worden toegevoegd, deze automatisch als centerluidsprekers fungeren.

De Loewe klang bar3 mr ondersteunt de standaarden Dolby Atmos, DTS:X, Multiroom via DTS Play-Fi en Loewe Wireless Digital Audiolink. Met drie HDMI-poorten, eARC, 4K pass-through en een optische ingang (Toslink) zijn de aansluitmogelijkheden met Ultra HD-spelers, settopboxen en spelconsoles uitstekend. Ook qua design past de Loewe klang bar3 mr soundbar perfect in de Loewe-designtaal, dankzij de hoogwaardige materiaalkeuze.

De Loewe klang bar3 mr soundbar is vanaf april 2023 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Loewe vakhandel, voor een adviesprijs van 999 euro. Met deze soundbar krijg je een indrukwekkende home cinema-ervaring en multiroom audio, met de mogelijkheid tot modulaire uitbreiding voor een nog betere geluidsbeleving.

Verkooppunten van het merk loewe