De ELAC DS-A101 is een ongelooflijk veelzijdige geïntegreerde versterker, die uitstekende prestaties koppelt aan een ongekende flexibiliteit qua bediening en mogelijkheden.

In combinatie met Elac Discovery Music Server DS-S101, Roon servers van andere merken of Roon software geïnstalleerd op een computer wordt de DS-A101 gezien als een Roon Endpoint waar muziek naar toe gestreamd kan worden. De DS-A101 is dan ook een waardevolle toevoeging aan het Elac Eco-systeem. Voor zowel de Roon- en niet Roon gebruikers biedt de DS-A101 veel gebruiksmogelijkheden, want Spotify Connect, Airplay en DNLA worden ondersteund en is er voorzien in Bluetooth ontvangst. Tevens staan onderstaande features ter beschikking.

Elac DS-A101

Stereo weergave en gebruik als soundbar
De DS-A101 is voorzien van audio-ingangen (1x analoog en 2x digitaal) en is dus ook geschikt om in ruimtes te plaatsen waar u externe muziekbronnen wilt kunnen aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een TV, CD-speler of een draaitafel. Voor het aansluiten van uw TV is de DS-A101 uitgerust met een optische ingang en beschikt hij tevens over Dolby digital decoding en is er voorzien in Lip Sync (denk aan gebruik met Netflix). Speciaal voor LFE (Low Frequency Effects) kun je daarom ook een actieve subwoofer op de DS-A101 aansluiten. Het grote voordeel van deze oplossing is, dat je geen extra soundbar voor uw TV hoeft aan te schaffen en dat de weergavekwaliteit duidelijk beter is. Voor een fraaie stereo muziekweergave sluit je twee goede muzikale luidsprekers aan, die niet alleen muziek, maar met de ondersteuning van een subwoofer ook filmgeluid kamerbreed kunnen neerzetten.

BASH versterkertechnologie
Het hart van de DS-A101 is een splinternieuwe BASH Tracking Amplifier, die 2 x 80 Watt levert aan luidsprekers van 8 of 4 ohm. Deze nieuwe versterkerschakeling gebruikt een modulerende schakelende voeding die is gekoppeld aan een conventionele Klasse A/B versterker. De voeding schakelt meer dan 400.000 keer per seconde en volgt het inkomende audiosignaal nauwkeurig. Op die manier krijgt de Klasse A/B versterker exact het voltage dat hij op dat moment nodig heeft (plus een beetje extra) om de dynamiek van muziek en film optimaal te kunnen weergeven. Deze werkwijze haalt het meeste rendement uit de versterker, terwijl deze tevens ongekend efficiënt werkt.

Elac DS-A101

Flexibele bediening met uitgekiende apps
De gratis apps van ELAC geven de gebruiker de maximale controle over het systeem. Er is een innovatieve Bluetooth app voor de bediening van de setup-functies van de versterker en er is een app voor Android en iOS, waarmee de streaming-functies kunnen worden bediend. Overzichtelijk, makkelijk en innovatief, met functies die u nergens anders in deze klasse zult vinden.

ABC™Technology(Auto Blend &Calibrate).  
Met de Bluetooth app wordt doormiddel van een smartphone of tablet de weergave van de luidsprekers en de subwoofergemeten, waarna de overnamefrequentie en de fase van de subwooferoptimaal worden ingesteld. Auto Blend zorgt ervoor dat de frequentiecurve onder 200Hz optimaal wordt gecorrigeerdvoor een perfecte integratie van luidsprekers en subwoofer. “Calibrate” staat voor een ruimtecorrectie (Auto EQ) die zorgt voor een verfijnde afstemming van het systeem op uw luisterruimte en luisterpositie, zodat u het hele frequentiespectrum optimaal te horen krijgt. Uniek.

Elac DS-A101

Leerfunctie voor infrarood afstandsbedieningen
De DS-A101 heeft de mogelijkheid om infraroodcodes van andere afstandsbedieningen te leren. Op die manier kun je de DS-A101 ook met de afstandsbediening van je TV of digitale TV ontvanger bedienen. Makkelijk!

Ingangen hernoemen
U kunt elke ingang de naam geven van de aangesloten bron. Deze aangepaste naam verschijnt dan niet alleen op de display in het front van de versterker, maar ook in de app!

Third Party Control
Voor diegenen die volledige systeemintegratie wensen is het prettig dat de DS-A101 is voorzien van Third Party Control en zodoende geïntegreerd kan worden met domotica systemen van o.a. Crestron, Control4, RTI, Savant, Elan, etc.

De DS-A101 is verkrijgbaar voor een prijs van € 849.

Verkooppunten van het merk elac