FiiO, de welbekende Chinese fabrikant die sfeervolle belevingsproducten ontwerpt én produceert, heeft de FiiO R7 gelanceerd. Een draagbare muziekspeler (high-end) die ontworpen is voor audiofielen die op zoek zijn naar de best mogelijke geluidskwaliteit. Music maestro.

De FiiO R7 is voorzien van een krachtige octa-core processor en draait op Android 9.0 waardoor je toegang krijgt tot duizenden apps in de Google Play Store. De muziekspeler heeft een 5 inch touchscreen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, wat zorgt voor een heldere en scherpe weergave van onder andere albumhoezen.

Wat betreft audiokwaliteit beschikt de FiiO R7 over een Sabre ES9038PRO DAC-chip. Het ondersteunt een native DSD-weergave tot 512x en PCM-weergave tot 32 bit/768 kHz. Hierdoor kan je genieten van een ongelooflijk nauwkeurige en gedetailleerde weergave van elk muziekstuk, waardoor luisteraars elk detail en elke nuance kunnen ervaren.

De muziekspeler heeft een geavanceerd ontwerp om de geluidskwaliteit verder te verbeteren. Zo is de R7 voorzien van een uitgebreide hoofdtelefoonuitgang die gebruikmaakt van vier OPA1642-chips die zorgen voor een krachtige en transparante geluidsweergave. Daarnaast heeft deze telg een gebalanceerde 4,4 mm uitgang en een ongebalanceerde 3,5 mm uitgang, waardoor je kan kiezen welke uitgang het beste past bij jouw hoofdtelefoon.

Heb jij het graag stijlvol? De FiiO R7 heeft een robuuste behuizing die is gemaakt van aluminium en glas, waardoor hij niet alleen duurzaam is maar er ook esthetisch goed uitziet. De muziekspeler heeft een opslagcapaciteit van 64 GB die uitgebreid kan worden met een microSD-kaart tot 2 TB. De batterij van dit apparaat heeft een capaciteit van 5.500 mAh. Dit staat synoniem voor muziekgenot gedurende 20 uur.

Naast de hoge geluidskwaliteit en het geavanceerde ontwerp heeft de FiiO R7 een aantal handige functies die het luisteren naar muziek nog leuker maken. Zo heeft de muziekspeler een ingebouwde FM-radio en Bluetooth 5.0, waardoor gebruikers draadloos kunnen streamen vanaf hun smartphone of tablet. Tevens heeft de R7 een aantal handige afspeelfuncties zoals het afspelen van muziek in een willekeurige volgorde of het instellen van een slaaptimer.

FiiO heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de audiowereld. De R7 is een aanvulling op hun portfolio van kwalitatief hoogwaardige audio-apparatuur. De muziekspeler is ontworpen met oog voor detail en levert een geluidskwaliteit die zelfs de meest veeleisende audiofielen zal plezieren.

Dit model is niet alleen geschikt voor het luisteren naar muziek on the go maar kan ook gebruikt worden als muziekbron voor thuis. Door de krachtige processor en het Android-besturingssysteem kan je duizenden apps installeren en genieten van streamingdiensten zoals TIDAL en Spotify. De ingebouwde FM-radio is een leuke toevoeging als je graag naar live-uitzendingen luistert.

Met zijn gebalanceerde en ongebalanceerde hoofdtelefoonuitgangen is de R7 geschikt voor een breed scala aan hoofdtelefoons. Hij kan aangepast worden, overeenkomstig met jouw voorkeuren. De muziekspeler ondersteunt verschillende bestandsformaten waaronder FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MP3, …

Al met al is de FiiO R7 een indrukwekkende high-end draagbare muziekspeler die alle functies aanbiedt die een audiofiel zou willen. Met zijn krachtige processor, geavanceerde DAC-chip en meerdere hoofdtelefoonuitgangen is de R7 geschikt voor het afspelen van alle soorten muziek in de hoogste kwaliteit. Met zijn indrukwekkende specificaties en geavanceerde functies is de FiiO R7 zeker het overwegen waard voor audiofielen die op zoek zijn naar een high-end draagbare muziekspeler.

De FiiO R7 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro en is ondertussen te koop bij geselecteerde winkels en online retailers. Het exemplaar is verkrijgbaar in twee kleuren: zilver en zwart. De muziekspeler wordt geleverd met een leren hoesje om hem te beschermen tegen krassen en stoten.

Verkooppunten van het merk fiio