De Directstream DAC van PS Audio krijgt een significante firmware update. Via de update kan je het nieuwe Yale OS direct op de DAC plaatsen. De nieuwe firmware moet het geluid van de DAC fel verbeteren. Aan die geluidskwaliteit zal nog meer gesleuteld wordn met verdere updates.

PS Audio laat nieuwe firmware los op zijn Directstream DAC’s. De upgrade naar de Yale OS zou de geluidskwaliteit van de DAC significant verbeteren. De Directstream is voor dit soort updates uitgerust met een speciale DAC-chip. Die is programmeerbaar dankzij de Field Programmable Gate Array (FPGA). Door deze chip te gebruiken is het voor de DAC veel gemakkelijker om met nieuwe firmware te werken. Dat is in het verleden ook al gebeurt met de Directstream, want ondertussen zitten we al aan versie 1.2.1. Je zou kunnen zeggen dat de FPGA een volledig nieuw geluid brengt.

Volgens PS Audio krijg je zelfs haast een nieuwe DAC met de update. Dat komt omdat Yale het circuit van de DAC vanbinnen zal veranderen. De manier waarop de DAC zijn geluid zal weergeven gebeurt ook op een andere manier. Je geluid zal nu voorzien zijn van een diepere bas en een betere scherpte. Bovendien zal je audio accurater weergeven worden en krijg je een bredere soundstage. Volgens reviewers is de nieuwe update zeker te pruimen en klopt het wat PS Audio vertelt: je krijg een nieuwe DAC.

Mocht je de firmware willen installeren kan je die altijd downloaden via de site van PS Audio. Daarna download je het bestand en plaats je dit op een SD-kaart. Die steek je in de Directstream en zet deze aan. De update zal zich installeren en laat dat zien aan het flikkerende logo van PS Audio. Wanneer het flikkeren stopt, is je update klaar met installeren en kan je genieten van een beter geluid. De update kost je bovendien niets, behalve dan tijd.

Verkooppunten van het merk ps-audio