Focal introduceerde vorig jaar haar 100-serie van custom-install luidsprekers. In die reeks zat nog geen subwoofer, maar daar komt nu verandering in: ze voegen de 100 IWSUB8 passieve inbouw bassreflex-subwoofer toe aan het rijtje, samen met een bijpassende nieuwe 100 IWSUB8-versterker.

100 IWSUB8

De 100 IWSUB8-versterker is ontworpen voor inbouw, maar kan ook in een rek worden gemonteerd. De versterker heeft een piekvermogen van 200 watt en een continu vermogen van 150 watt onder 4 ohm, terwijl een hoogwaardige elektronische beveiliging wordt gegarandeerd. Deze versterker is speciaal gemaakt voor de passieve subwoofer 100 IWSUB8 en kan maximaal twee subwoofers voeden die parallel zijn aangesloten.

100 IWSUB8

De subwoofer heeft een 8-inch Polyglass luidsprekerdriver. Ook een baspoort aan de voorkant met een gestroomlijnde binnenframe is aanwezig. De subwoofer kan geïnstalleerd worden tijdens de pre-constructie van de wanden. Dat is mogelijk met 16″ OC-balken. De subwoofer heeft met zijn 33/8″ slechts een geringe diepte in de muur. Het afneembare magnetische rooster kan ook geverfd worden indien gewenst.

Wanneer en tegen welke prijs deze producten in de Benelux zullen verschijnen, is nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk focal