JVCKENWOOD Corporation introduceerde vorige week een gepersonaliseerd draadloos home theater systeem. Dat systeem zorgt voor een volledige multi-channel geluidservaring bij het gebruik van een hoofdtelefoon. 

De JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon kan dankzij hun gepatenteerde EXOFIELD ‘out-of-head’ geluidstechnologie gebruikers in staat stellen om het volledige effect van een meerkanaalse geluidsbron te ervaren. Die geluidsbron kan komen via Dolby Atmos of DTS:X. Op basis van de gebruiker en de omgeving wordt geluid geoptimaliseerd om zo te zorgen voor een een realistische en meeslepende ervaring.

De XP-EXT1 bestaat hoofdzakelijk uit twee elementen.

  • Hoofdtelefoon
  • Digitale processor

JVC XP-EXT1

Eigenlijk uit drie als je de mobiele app ook nog mee telt. Er zijn ingebouwde microfoons in de hoofdtelefoon die kunnen communiceren met de speciale smartphone app. De combinatie van die twee dingen zorgen er voor dat de akoestiek van de omgeving gemeten kan worden net zoals de oren en het gezicht van de gebruiker.

Op basis van deze meting wordt gekeken bij welk akoestische profiel dit het meeste aansluit. Vervolgens wordt op basis van het resultaat het bijbehorende algoritme geactiveerd. Zo kan iedere muziekliefhebber genieten van hun favoriete muziek aangepast aan de gebruiker en de omgeving.

JVC XP-EXT1Naar eigen zeggen zou je het geluid moeten ervaren alsof het van een virtuele luidspreker komt zonder dat anderen in je directe omgeving er last van ondervinden. Dankzij de handige app kan je ook heel fijne afstellingen maken door gebruik te maken van de vier verschillende geluidsmodi: Cinema, Music, Game en Custom. Hij is bovendien ook voorzien van een krachtige 40mm neodymium driver unit en zachte oorkussens. Die moeten zorgen voor langdurig en comfortabel luisterplezier.

Via een draadloze 5GHz verbinding wordt er gecommuniceerd tussen hoofdtelefoon en processor. Er is zelfs een HDMI in- en uitgang beschikbaar die compatibel is met 4K monitoren, televisies en projectoren. Maar er zijn ook nog 3 extra HDMI-ingangen voor handen om andere bronnen aan te sluiten. Er kunnen instellingen worden opgeslagen van 4 gebruikers.

Je zal nog even moeten wachten om hem in huis te halen, want de JVC XP-EXT1 zal pas leverbaar zijn vanaf mei voor een prijs van 1.000,- euro. Voor meer informatie kan je terecht op de website van JVC.

Verkooppunten van het merk jvc