Het Amerikaanse Vizio brengt een exclusieve reeks televisies. Dat is de P-serie en ze gebruiken Google Cast om bestuurd te worden, geen Anrdoid TV. Het concept smart tv is opnieuw uitgevonden en zo bestuur je de televisie vanop een meegeleverde tablet. 

De P-serie van Vizio wordt een exclusief model. De reeks wordt niet alleen enkel in de Verenigde Staten uitgebracht, maar wordt ook ondersteund door het nieuwe Google Cast systeem. Er is geen sprake meer van Android TV. Bij de televisie krijg je ook nog Vizio’s SmartCast tablet die als afstandsbediening dient. Die 6 inch Android tablet brengt content op je televisiescherm. Daarmee kan je gretig gebruikmaken van het nieuwe systeem dat Google enkele dagen geleden bekendmaakte.

De prijzen van de reeks liggen tussen $999 en $3799 en zijn verkrijgbaar van 50 inch tot en met 75 inch. De beeldbuizen geven beelden weer in 4K resolutie en krijgen HDR-ondersteuning. De Vizio P-serie krijgt daarnaast ook nog Dolby Vision ondersteuning en een plat scherm. Uiteindelijk waren er al lang geruchten dat Vizio deze televisie op de markt zou brengen. Daar blijft het echter niet bij. Een soundbar en luidsprekers met Google Cast-ondersteuning staan nog op de agenda van het beeldbedrijf. Nu kijken we met vragende ogen naar andere merken. Zeker merken die populair zijn in Europa mogen dit voorbeeld binnen de kortste tijd gaan volgen. Over Google Cast schreven we ook al. Meer informatie over de naamsverandering vindt je hier.