HEOS is klaar voor Apples toekomstvisie over een mini-jackloze wereld. Je kan een HEOS apparaat via een LAN-verbinding installeren, waardoor de bekabelde verbinding niet meer nodig is.

Het is ondertussen een feit, Apple laat de headphone jack vallen bij de volgende generatie iPhones. Het bedrijf heeft een draadloze toekomst in zicht. Een stap die volgens sommigen net op tijd werd gezet door de opkomst van Bluetooth, volgens anderen een eerder exclusieve aanpak. Het HEOS-systeem zal echter geen last hebben van het wegvallen van de mini-jack. De streamingapparaten van Denon hebben momenteel nog wel een mini-jack aansluiting nodig voor de installatie. Dit om een Wi Fi  connectie te maken via de smartphone.

HEOS heeft echter nog een andere manier om zijn installatie te doen verlopen en dat gaat door een ethernetkabel aan te sluiten. Je kijkt in het optiemenu en zoekt naar ‘Mijn Apparaten’. Vervolgens ga je naar ‘Netwerk’, welke zal aangeven dat het netwerk bekabeld is. Mocht je geen extra ethernetkabel in huis hebben, kan je nog steeds op de ‘Connect’-knop drukken. Deze zorgt ervoor dat je toestel een SSID signaal uitzendt, waardoor het systeem zelf zal zoeken naar compatibele apparaten. Mocht je dus beslissen een iPhone 7 in huis te halen, kan je alvast rekenen op HEOS.

Verkooppunten van het merk heos