Ben jij een fan van de producten die het Italiaanse Audia Flight produceert? Goed nieuws want ze gaan nu hun portfolio verder uitbreiden met de FLS9. Een ‘kleine’, krachtige geïntegreerde versterker maar met toch een hoog vermogen.

De nieuwe FLS9 is eigenlijk de kleinere broer van de FLS 10. Op vlak van technische kenmerken is hij heel gelijkaardig. Qua omvang is hij iets kleiner maar volgens de fabrikant is deze nieuwe geïntegreerde versterker een ware krachtpatser.

Bij een impedantie van 8 Ohm wordt er een vermogen geleverd van 150 Watt. Bij de helft van de impedantie (4 Ohm) gaat dat zelfs tot 290 Watt. Bedraagt de impedantie 2 Ohm? Dan mag je een vermogen verwachten van maar liefst 500 Watt.

Om dit te realiseren hebben de ontwerpers geopteerd voor een 1.000 Watt afgeschermde ringkerntransformator, 12 uitgangstransistors en een condensatorbank van 120.000 uF. Redenen genoeg dus om enthousiast te worden voor deze gloednieuwe FLS9!

Verder is er gekozen om aan de voorkant een herkenbare frontplaat in te bouwen. Het display heeft verassend genoeg veel weg van een glimlach, vermoedelijk zal dit iets te maken hebben met het muziekgenot wat gecreëerd wordt bij het beluisteren van jouw favoriete nummers.

De Audia Flight FLS9 beschikt in totaal over 5 analoge lijningangen (3 x cinch en 2 x XLR), twee voorversterkeruitgangen (1 x cinch en 1 x XLR) en een cinch-uitgang zodat het mogelijk wordt gemaakt om een opnameapparaat aan te sluiten. Aan de voorkant is er ook nog een 6,35 mm jack-uitgang ingebouwd, hier kan je bijvoorbeeld een hoogwaardige hoofdtelefoon op aansluiten.

De audiofabrikant heeft nog geen lever- of prijsinformatie meegedeeld voor de Benelux. Maar wat wel al zeker is, is dat de Audia Flight FLS9 op de markt zal verschijnen. Voor de meest actuele informatie hou je best de website van Audia Flight in de gaten.