Eén van de sterren op High End Munich 2023 was de nieuwste telg van HiFi Rose. Op de gerenommeerde audioshow maakte de nieuwste creatie van de fabrikant een opvallende indruk. De RS130, hun nieuwste vlaggenschip, combineert uitgebreide streamingmogelijkheden met een stijlvol en eigentijds ontwerp. Music maestro!

Het apparaat is voorzien van geavanceerde technologieën en beschikt over een nieuw chassis. Een opvallend element is de zeer nauwkeurige OCXO-klok, ontworpen om digitale ruis te blokkeren. Op die manier is men verzekerd van een optimale geluidskwaliteit.

Hoewel de RS130 geen ingebouwde DAC heeft, kunnen externe apparaten gekoppeld worden. Bovendien is de streamer uitgerust met een SSD voor ingebufferde audioweergave, wat resulteert in een heldere signaalgeneratie en minimale latentie.

HiFi Rose RS130

Op de achterzijde van het toestel zijn diverse aansluitingen te vinden. Waaronder coaxiale, optische, AES/EBU en HDMI-uitgangen, meerdere USB-poorten en een 12S-uitgang voor digitale audio-apparaten. Dankzij het speciale Rose OS-platform biedt de RS130 ondersteuning voor populaire muziekstreamingdiensten. Denk maar aan TIDAL, Apple Music, Qobuz en Spotify. Daarnaast is het apparaat compatibel met Roon.

HiFi Rose RS130

Het ontwerp van de RS130 kenmerkt zich door een strak, rechthoekig design. Een 40 cm LCD-touchscreen is aanwezig op het voorpaneel. De behuizing is vervaardigd van aluminium en bevat ventilatieopeningen in het HiFi Rose-logo. De streamer is verkrijgbaar in zowel een zwarte als zilveren uitvoering.

Hoewel de officiële prijzen nog niet bekend zijn, zal de HiFi Rose RS130 deze zomer officieel gelanceerd worden. Verdere informatie en definitieve prijzen worden verwacht in de aanloop naar de lancering.

Verkooppunten van het merk hifi-rose