Hisense presenteerde recentelijk een ambitieuze line-up. De televisies in het nieuwe assortiment van het bedrijf variëren in een prijs van 549 tot 5.999 euro en in formaten van 43 tot 100 inch. Wat opvalt aan het vernieuwde assortiment is dat zelfs de instapmodellen zeer complete functies hebben. Op de website is een compleet overzicht te vinden van alle nieuwe series. In dit nieuwsbericht zullen we enkele uitlichten.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met Hisense tv’s, het bedrijf levert televisies op basis van zowel LCD- als OLED-technologie. Binnen de LCD-modellen maakt Hisense een onderscheid tussen QLED en ULED. Zelfs de instapmodellen zijn voorzien van een quantum dot filter (QLED), wat resulteert in een breder kleurbereik voor een betere weergave van HDR-beelden. ULED-toestellen hebben zowel een quantum dot filter als full array local dimming, wat resulteert in een hoger contrast. Bijna alle series beschikken over deze technologie, met meer local dimming zones en een nauwkeurigere werking bij de luxere modellen.

Ten slotte kan je de 2023 Hisense televisies herkennen aan de toevoeging van een “K” in de naam, in tegenstelling tot vorig jaar waar de “H” werd gebruikt.

2023 Hisense vlaggenschipmodel: U8K

De nieuwe Hisense vlaggenschip Mini LED TV zal verkrijgbaar zijn in 75, 65 en 55 inch-formaten. Hisense belooft een piekhelderheid van 1.500 nits in combinatie met meer dan 1.000 lokale dimzones voor een beter beeld. De televisies maken gebruik van een ontspiegeld, reflectiearm scherm om ervoor te zorgen dat licht jouw kijkervaring niet verstoort.

Hisense UX

De Hisense U8K serie is voorzien van meerkanaals surround geluid (2.1.2 audio) met Dolby Atmos. Onder het scherm is een zeer slanke soundbar voorzien. Toestellen uit de 2023 Hisense U8-lijn beginnen bij 1.499 euro voor de 55-inch uitvoering. De 65-inch versie heeft een adviesprijs van 1.799 euro. De 75-inch versie is leverbaar voor 2.299 euro.

Hisense UX: Een serieus verbluffende Mini LED TV

De Hisense U8K Mini LED TV wordt aangeprezen als Hisense’s vlaggenschip, maar de UX staat er eigenlijk boven. Dit topmodel brengt Hisense’s Mini LED-technologie naar een heel ander niveau. De serie bestaat uit twee modellen (65 inch en 85 inch).

De 20.000 mini-LED’s en de 5.000+ lokale dimzones, aangedreven door Hisense’s ULED X-platform moeten zorgen voor een beeldkwaliteit die kan wedijveren met de top van de concurrentie.

Hisense U8K Het besturingssysteem van de Hisense UXK is VIDAA U7, en het is voorbereid voor kalibratie met Calman software.

Met een adviesprijs van 2.699 euro in de 65-inch uitvoering van de Hisense UX scherp geprijsd voor zijn specificaties. De prijs van het 85-inch model ligt iets hoger. Dit toestel kost 5.999 euro.

Hisense U6K: Een indrukwekkende budget Mini LED TV

Waar de U7-serie (2023) staat voor een mooie balans tussen prijs en specificaties, zet Hisense met de U6-lijn vol in op de prijsbewuste koper.

Hisense U6In deze lage prijsklassen zijn er natuurlijk enkele beperkingen tegenover de modellen die hoger in de orde staan. De U6K heeft een stuk lagere piekhelderheid, geen Dolby Vision IQ, een eenvoudiger schermafwerking en geen 144 Hz weergave of Freesync. Ook de audiovoorzieningen zijn basaler, terwijl het smart tv platform VIDAA U6 een versie ouder is. Maar je krijgt nog steeds HDR10+ ondersteuning, Dolby Atmos geluid en het uitstekende Google TV smart TV platform dat alle Hisense ULED Mini LED TV’s en Hisense Laser TV’s aandrijft. De twee uitvoeringen (55 en 65) hebben een respectievelijke adviesprijs van 849 en 1.049 euro.

Verkooppunten van het merk hisense