If you know what you’re looking for, look no further. Zo luidt het Facebook bericht van iFi Audio waarin het merk hun nieuwste product onthult: de NEO Stream. Zoals je zou verwachten, gaat het hier om een muziekstreamer. Maar niet zomaar één. Het betreft een exemplaar dat uniek is. Naar eigen zeggen komt dit vooral door het strakke design en de vele eigen technologieën de geïntegreerd zijn. iFi maakt zich sterk dat de NEO Stream gebouwd is door gepassioneerde liefhebbers, gemaakt voor gepassioneerde liefhebbers. Veelzijdigheid en hoogwaardige geluidsprestaties staan centraal.

De NEO Stream is een leuke oplossing voor muziekfanaten die op zoek zijn naar een leuke streamer waarbij je op een eenvoudige manier muziek kan selecteren. Met inbegrip van een uitzonderlijke geluidskwaliteit. En het mooiste van al: je hoeft hiervoor geen torenhoog bedrag neer te leggen om van dit alles te kunnen genieten.

iFi NEO Stream

Waar de NEO Stream echt het verschil maakt met de concurrentie? Ongetwijfeld het gebruik van hun eigen technologieën. Het model maakt gebruik van een zelf ontwikkelde streaming engine die volledig geoptimaliseerd is. Op die manier heeft iFi alle ‘aspecten’ van het product in handen. Tegelijkertijd zijn ze niet afhankelijk van een andere partij.

De mogelijkheden op vlak van streaming? Laten we voorop stellen dat een belangstellende ‘keuze zat’ heeft. Het apparaat is Roon Ready, compatibel met TIDAL & Spotify Connect en beschikt over Apple AirPlay. Als je dacht daar het zou stoppen, dan heb je het flink mis. Een korte ‘bloemlezing’: DNLA/UPnP, NAA (Network Audio Adapter) en NAS drives worden ondersteunt.

“Several different settings allow users to tailor the NEO Stream’s performance to suit their system and the way they like to stream. Exclusive Modes are individual settings that optimise performance by focusing operation on one mode of use. There are specific settings for Roon, TIDAL Masters, DLNA and NAA, as well as a general mode for multi-platform use.”

De ingenieurs hebben gekozen voor een zogenaamd ‘True Native hi-res DAC ontwerp’. Het beschikt over 4 kanalen en biedt ondersteuning voor PCM 768 kHz en DSD 512. Een krachtige 16-core XMOS-processor voert de volledige MQA-decodering uit (tot 384 kHz). Dankzij het vierkanaals True Native ontwerp nemen PCM en DSD afzonderlijke ‘paden’ en blijven ze ‘bit-perfect’ in hun direct-native vorm tot en met de analoge conversie.

Wil je verbinding maken met een netwerk router via de kabel in plaats van te vertrouwen op wifi? De NEO Stream bevat een unieke optie naast zijn RJ45- en M12-poorten namelijk optisch LAN. Dit is iFi’s eigen technologie. Vervolgens moet je de OptiBox transceiver aansluiten op de router en de NEO Stream op de OptiBox via een optische kabel. Niet alleen de OptiBox maar ook de kabel zijn inbegrepen.

Het spreekt voor zich dat we in dit nieuwsbericht nog maar enkele ‘highlights’ van de iFi NEO Stream hebben uitgelicht. Benieuwd wat dit sfeervolle apparaat nog allemaal ‘huisvest’? Surf gerust eens naar de productpagina en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk ifi-audio