Eerder deze maand lanceerde de Deense luidsprekerbouwer een wel heel leuke en sfeervolle video over hun vernieuwde Opticon-productserie: OPTICON MK2. In het filmpje kunnen we alvast kennismaken met dit vernieuwde portfolio bestaande uit 6 modellen bestaande uit twee vloerstaande modellen, twee monitormodellen, een muurhanger en een centermodel. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

De luidsprekerserie OPTICON MK2 staat symbool voor een heldere, onvervormde, plezierige en coherente geluidsweergave. Ideaal om te gebruiken in combinatie met je muziek-, radio-, streaming- of tv-bronnen. Het nagelnieuwe luidsprekerportfolio voldoet naar eigen zeggen aan eisen van zelfs de meest kritische muziekliefhebbers en biedt een speaker aan voor bijna elke kamer van je woonst.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste features.

  • Hybride tweeter: De nieuwe OPTICON MK2 hybride tweeter wordt gebruikt in combinatie met de CALLISTO-afgeleide 29 mm soft dome met een op maat gemaakt lint van 17 x 45 mm. Deze combo staat garant voor een grote helderheid, snelheid en goede dynamiek van de dome-tweeter, met het zeer hoge frequentiedetail en de soepele finesse van een ribbon-tweeter.
  • Reflex poorten: De reflex poorten bij de OPTICON MK2 zijn voorzien van een aerodynamisch poortontwerp om zo o.a. de lage frequentieprestaties te versterken tot een aanzienlijk hoger niveau dan normaal.
  • Samengesteld in ‘paren’: Luidsprekers die in een paar worden gebruikt, moeten ook als paren worden gebouwd. Aldus DALI. Het fabricageproces is zo georiënteerd dat de luidsprekers opeenvolgend worden gebouwd én getest door een enkele technicus. Het is een proces dat zorgt voor een ultieme visuele en akoestische match.
  • SMC technologie: De SMC technologie die in het magneetmotorsysteem van OPTICON MK2 wordt gebruikt, heeft een zeer hoge magnetische permeabiliteit en een uiterst lage elektrische geleidbaarheid. Daarmee worden vooral de wervelstromen in het magneetsysteem sterk geminimaliseerd. Dit alles heeft een positieve invloed op de lineariteit, waardoor op zijn beurt ook weer de magnetische hysterese wordt verminderd.

Belangrijk voor DALI was bij het ontwerpproces dat de OPTICON MK2-serie het echte typische Deense DNA zou bevatten, net zoals bij de originele OPTICON-serie. De volledige line-up wordt in hun eigen fabriek geproduceerd uit componenten die ofwel in eigen huis worden gemaakt, ofwel voornamelijk afkomstig zijn van de beste en lokale gespecialiseerde fabrikanten. Daarbij voegen ze er graag nog aan toe dat ze enorm trots zijn dat het OPTICON MK2-portfolio is ontworpen, ontwikkeld én geproduceerd in Denemarken.

De OPTICON MK2 productlijn zal verkrijgbaar worden in een zwarte, witte of Tobacco Oak afwerking. Ben je alvast helemaal overtuigd of wil je graag nog wat meer te weten komen? Dan breng je best eens een bezoekje aan de website van DALI.

Verkooppunten van het merk dali