Ongeveer een jaar geleden kwam JBL op de markt met de L100. Dé luidspreker die een iconische vorm van de klassieker uit de jaren 70 van binnen uit nieuw leven in blies. Rond die periode was het gras nog groener, de winters waren nog meer winters maar vooral: de luidsprekers waren gemaakt met nog ‘vette’ kasten.

JBL L82

“De looks van toen maar de techniek van nu – een speaker waar (bijna letterlijk) de fun vanaf spat.”

Dat is hoe JBL de L100 zou omschrijven. Met zijn krachtige 12” woofer in een omvangrijke behuizing was hij alles behalve compact. Voor sommige muziekliefhebbers is dat misschien net niet wat ze willen maar daar heeft de fabrikant nu een leuke oplossing voor gevonden: maak kennis met de JBL L82.

Honey, I shrunk the JBL L100’s

De basis voor de L82: een 1” (25mm) Titanium dome met Waveguide en typische L-Pad toonregeling. Daarmee wordt er een heerlijke en tevens energieke hoog weergave gegarandeerd, net zoals zijn kleinere broer. De nieuwe luidspreker beschikt over een 2 weg systeem. Er is gekozen voor een gespiegelde opbouw waardoor je helemaal kan wegdromen bij een optimaal stereobeeld tijdens het horen van jouw favoriete nummer.

Onder de tweeter vinden we dan weer de 8” (200mm) Pure Paper Pulp woofer terug. Naar eigen zeggen zou deze in staat moeten zijn om ‘rake klappen uit te delen’, dat beloofd dus! Qua opbouw is hij minder massief in vergelijking met de L100 maar van een bescheiden bas weergave is er niet bepaald sprake.

Origineel stamt de L100 speaker eigenlijk af van de L100 Century, deze werd gelanceerd in de jaren 70. Door de L100 Century verder door te ontwikkelen zijn er heel wat technische vernieuwingen gekomen op vlak van drivers en crossovers. Maar JBL is nog net iets verder gegaan dan dat, zo werd als snel zijn grotere broer geboren.

Wil jij graag meer weten over de gloednieuwe L82? Bezoek dan zeker eens de website van JBL voor meer informatie.

Ben je volledig overtuigd? Dan zijn ze onmiddellijk uit voorraad leverbaar. Je kan kiezen uit een zwarte, blauwe of oranje afwerking. Aan jou de keuze!

  • Adviesprijs JBL L82: € 2.290,- per set
  • Adviesprijs JBL L82 Stands: € 250,- per set
Verkooppunten van het merk jbl