De wortels van JBL: deze reiken ongetwijfeld ontzettend diep. Met een oorsprong in professionele cinema’s gevolgd door ’s werelds eerste 2-weg Studio Monitor met Compressie Driver. Daarmee bouwt op een professionele ruggengraat waarbij ‘live dynamiek’ altijd centraal staat.

Alhoewel bij ons misschien tot nu toe iets minder bekend ontwikkeld JBL nog altijd een reeks fantastische monitor modellen die trouw zijn aan haar professionele roots maar wel volledig beschikken over de allernieuwste technieken. Dynamische parels met een muzikale autoriteit en vanzelfsprekendheid die onmogelijk is met standaard luidsprekers.

JBL 4349De 4349 is daar de laatste ontwikkeling van en werkelijk een dijk van een speaker. Precies de reden waarom ze bij Reference Sounds er 3 opgenomen hebben als front kanalen van hun leuke Cinema in het Experience Center. Wat een drive en wat een dynamiek, klinkt het.

Het hart van de JBL 4349? Dat is ongetwijfeld de D2415K dual 1,5” (38 mm) compressie driver, the power of compression zeg maar. Deze is gekoppeld aan de speciaal gevormde HDI hoorn. Deze hoorn is één van de laatste generatie HDI series met SonoGlass hoorn en heeft een breedte van ongeveer 37 cm.

Deze fantastische constructie heeft een dekking van 100 graden horizontaal x 100 graden verticaal bij -6 dB bij 10kHz. Daarbij pakt de D2415k het complete frequentiegebied vanaf 1,5 kHz voor zijn rekening. Met andere woorden: ze klinken bloedsnel, enorm gemakkelijk en heerlijk groots, ook als je even niet in het midden zit. Live dus, impressive!

Dankzij zo een energieke mid/hoog weergave kan de mid/laag weergave natuurlijk niet achter blijven. De 12” (300mm) Pure Paper Pulp Woofer is akoestisch gematched in een zware en stijve kastconstructie met dubbele basreflexpoort aan de voorzijde. Zijn hoge efficiëntie en grote diameter trekken het gemak in de weergave door tot in de laagste frequenties.

“Het is lastig stilzitten met de JBL 4349, de speelvreugde en energie spat er vanaf met een articulatie en frisheid die wat ons betreft echt alleen haalbaar is met JBL’s Compressiedriver techniek.”

De JBL 4349 Studio Monitor met karakteristiek blauwe baffle is te verkrijgen in een Black Walnut Wood fineer met zwarte grill en Walnut Wood fineer met blauwe grill. Als je graag een exemplaar in huis wil halen dan betaal je € 3990,- per stuk (inclusief BTW).

Meer weten over deze JBL speaker? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van importeur Reference Sounds.

Verkooppunten van het merk jbl-synthesis