Geïnspireerd op de vintage JBL SA600 en SA660 geïntegreerde versterkers uit de jaren 60 en 70, is de nieuwe JBL SA750 een eerbetoon aan het innovatieve leiderschap dat JBL al sinds de oprichting in 1946 consequent heeft aangetoond. Aan boord van deze spiksplinternieuwe versterker vinden we versterkingstechnologie terug die zich situeert in de klasse G. Het resultaat? Krachtige geluidsprestaties én een uitstekende efficiëntie, aldus JBL.

De SA-750 komt er vooral ter ere van het 75-jarig bestaan. Met de komst van dit gloednieuwe model blaast JBL zijn voorgangers, de SA-600 en SA-660, nieuw leven in. Twee absolute mijlpalen in een periode waar het speelveld vooral gedomineerd werd door buizenversterkers en transistor versterkingstechniek die nog in de kinderschoenen stond. Indrukwekkend JBL!

JBL SA-750

De SA750 Integrated Amplifier is voorzien van een iconisch retro-geïnspireerd frontpaneel gemaakt van aluminium. Daarop vinden we luxe volume-, balans- en ingangsknoppen en schakelaars voor stroom, mute, direct, MC / MM phono en Dirac Live-kamerkalibratie terug. Het frontpaneel bevat tegelijkertijd een 3,5 mm aux-ingang en een 3,5 mm koptelefoonuitgang.

Lees ook


JBL L82JBL lanceert de L100 klassieker opnieuw, maar dan wel in het klein: Ontmoet de nieuwe L82

 


 

De SA-750 mag wel echt, met recht, een tijdsmachine gemoed worden. Alles aan dit specifieke model ademt de stijl van SA modellen uit de jaren 60. Het retro zilver aluminium frontpaneel met zware tuimel schakelaars en teakhouten zijpanelen lijken zo uit een opgepoetste brochure van 1966 te komen. Maar niets is minder waar. Vanbinnen is de SA-750 helemaal van nu en omvat hij bijna alles wat de hedendaagse liefhebber begeert, aldus importeur Reference Sounds.

“The SA750 combines the appeal of retro design with the most current room optimization and streaming technologies in the market, tt’s the best of both worlds — past and present.”

Maar ook op muzikaal vlak stelt de SA-750 zeker en vast niet teleur. Het begint uiteraard bij de 120 Watt (8 Ohm) of 220 Watt (4 Ohm) sterke Class G versterkerschakeling. Daarmee heeft deze volledige lineair opgebouwde versterker meer overeenkomsten met zijn klassieke inspirator dan je wellicht zou vermoeden. De Class G technologie garandeert een enorme power bij bescheiden vermogensopname door bliksemsnel te kunnen fluctueren tussen verschillende spanningsrails in de voeding.

Daarnaast levert de SA-750 zijn muzikale kunstjes o.a. mede dankzij de ingebouwde DAC die zowel externe analoge (RCA en 3.5mm Jack) als digitale bronnen (SPDif Coaxiaal RCA , Optisch Toslink en USB-A voor sticks) toestaat.

De nieuwe JBL SA750 zou leverbaar moeten worden vanaf april dit jaar voor een adviesprijs van 3.000 dollar. Nog even afwachten dus!

Verkooppunten van het merk jbl-synthesis